GDPR-lagen som började gälla den 25e Maj 2018 ställer till stora problem för medborgare i EU-länder som vill läsa Amerikanska nyheter på nätet. Flera stora nyhetsaktörer har valt att helt blockera IP-adresser hemmahörande i EU.

Lucas Adenborg som är en utav våra läsare tipsade oss på Twitter om att han inte kunde läsa nyheten om cyklisten Fabio Jakobsens olycka i Polen.

När han försökte gå in på den stora nyhetsajten Journalstar så möttes han direkt av ett meddelande att sajten vägrade ta emot hans besök på grund av att han surfade ifrån ett EU-land.

Anledningen bakom att Amerikanska sajter nekar och vägrar oss EU-Medborgare tillgång är att vi numera har rätt enligt GDPR-lagen att kräva ut all personlig information om oss. När du skapar ett konto på en sajt eller lämna en Cookie på en besökt sida så innebär det att uppgifterna måste lämnas ut om du begär det.

De stora Amerikanska jättarna inom media vill inte lämna ut några uppgifter om deras besökare och istället har de infört total censur genom blockering av oss EU-Medlemmar. Det enda sättet att kringgå blockeringen och läsa Amerikanska nyheter på blockerade sajter är att använda en VPN-leverantör och välja en Amerikansk IP-adress för att få tillgång.

För en lista på över de 1300 sajterna som valt att blockera oss EU-medborgare se följande artikel från Verified Joseph för en fullständig lista.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här