Enligt Breitbart har en räddningsbåt kapades av migranter efter att den plockat upp migrant Erna i Medelhavet. Räddningsbåten har nu dockat på Malta efter en operation med specialstyrka.

El Hiblu 1 plockade upp 108 invandrare från smugglarfartyg efter att ha fått ett nödanrop på onsdagen, enligt rapporter.

I motsats till de ”räddnings” -fartygen för invandrare som drivs av icke-statliga organisationer i ”civila samhället”, gick dock handelsfartyget inte hundratals mil ur kurs för att föra sina nya passagerare till Europa, utan styrde istället kurs för att sätta dem säkert i land i Afrika, vilket var mycket närmare. Detta utlösande en rasande reaktion från migranternas sida.

Sex sjömil från kusten av Tripoli, Libyen, bytte fartyget kurs och åkte norrut, efter en uppenbar kapning.

Matteo Salvini, Italiens vice premiärminister och inrikesminister, som hindrar illegala invandrare att landstiga i Italienska hamnar, har i sk australiensisk stil stoppat drunkningsdöden på medelhavet. Han har meddelat att det inte finns någon möjlighet för migranter att landstiga i Italien.

”Det här är inte migranter i nöd, de är pirater, de kommer bara att se Italien genom ett teleskop”, lovade han.

Migranterna försvarades emellertid av Sea-Watch, som framförde till migranternas försvar att de agerade ”i självförsvar mot de dödliga konsekvenser som tvingades på dem av Europas omänskliga gränspolitik”.

En talesman för Maltas försvarsmakt, EU:s minsta och mest tätbefolkade medlemsstat, bekräftade att kaptenen ”när de kommit i kontakt med tankfartyget” upprepade gånger uppgav att han inte hade kontroll över fartyget och att han och hans besättning blev tvingad och hotad av ett antal migranter att gå vidare till Malta. ”

Fartyget hindrades från att komma in i maltesiska territorialvatten av ett patrullfartyg och ett ”Special Operations Unit Team” skickades för att säkra fartyget och för att återföra kontrollen över skeppet till kaptenen”, bekräftade han.

I slutändan uppnådde kaparna sina mål framgångsrikt, och de släpptes ut i den europeiska nationen strax efter att fartyget befriades.

Storbritanniens admiral Chris Parry CBE, en tidigare generaldirektör för försvarsutvecklings-, koncept- och doktorsministeriets försvarsdepartement, har tidigare varnat för den dåliga säkerheten vid Europas sjögränser och tillåtande attityd gentemot olaglig invandring vilket sätter Europa i fara för sjöburna attacker av radikala islamiska terrorister och opportunistiska pirater – vilket tycks ha varit fallet i veckan.

I Spanien, som har blivit ett nytt favoritmål för illegala invandrare sedan de östra Medelhavs- och centrala Medelhavsrutterna som samlades i Grekland och Italien, togs under kontroll, har rädslan ökat för att liknande aktioner kan utföras av beväpnade islamister.

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.