i Expressen idag finns det en snyftartikel om de stackars ensamkommande barnen som efter definitivt utvisningsbeslut valt att fly till slummen i Frankrike. I artikeln är det synd om dem då de fått sin ålder uppskriven efter de medicinska ålderstesterna och tvingas nu bo i tält i franska slummen.

Det är högst anmärkningsvärt att regeringens fatala misslyckande att utvisa personer från landet inte fått större massmedialt genomslag. Vi har en gränspolis som saknar lokaler, telefoner (!), och personal som i intervjuer verkar helt uppgivna. De beskriver situationer när de tagit en illegal och samtidigt får de stå vid hamnen och titta på när en grupp på 20-30 illegala papperslösa tar sig in i landet.

Socialdemokraterna lovade förra mandatperioden att 80.000 som fått avslag skulle utvisas. Facit visar helt andra siffror och det finns en total förnekelse och politisk ignorans kring det faktum att vi kan inte skydda vara gränser och inte heller genomföra utvisningar.

I förra veckan fick finansministern Magdalena Andersson frågan i riksdagen av en företrädare från SD hur många av 80.000 som utvisats under föregående mandatperiod. Hennes svar blev att de kraftigt utökat antalet förvarsplatser för utvisning (från 200-300?).

Samtidigt bor det 100.000 + utvisade illegala personer på pappret i ett svenskt parallellsamhälle där olika skumraskföretag genom svart ekonomi och under slavlika förhållanden utnyttjar de papperslösa som uppehåller sig i landet. Som exempel hade vi 3 stycken som arbetade som städare hos polisen, på en plats som var ett skyddsobjekt. Samtidigt snedvrider denna typ av billiga anställningar konkurrensen mot legitima företag som gör rätt för sig.

Sverige hade enligt senaste statistiken 34.000 hemlösa i hela Sverige som I ur skur tvingas leva på gatan. Inte sällan är det personer numera som hamnar på gatan för deras pensioner räcker inte till att betala för deras bostad, och i bostadsbristens Sverige så är det lika med en dödsdom att inte kunna betala hyran då det sociala skyddsnätet inte längre fungerar.

När nästa lågkonjunktur kommer och räntan höjs till 5-7% så kommer en stor majoritet av de som köpt sin bostad till höga priser i de stora städerna inte längre att klara av att amortera och betala den högre räntan. Många har vi köp utgått ifrån att räntan ska ligga kvar på minus eller runt 1% för det är vad deras ekonomi klarar av. Vi kommer då att få se en bostadsbubbla av rang och värdet på bostäder kommer störtdyka likt på 80-talet när räntan var uppe i 500%. Samtidigt under en lågkonjunktur så ökar arbetslösheten vilket talar för att ännu fler kommer inte klara av att betala för sin bostad och bli hemlösa.

Samtidigt I toklandet Sverige köper kommuner upp fina villor och bostadsrätter där de placerar nyanlända som enligt statistik kommer få vänta 8 år innan de när egen försörjning. De 34.000 hemlösa svenskarna får absolut ingen hjälp från de sociala myndigheterna på samma sätt som en nyanländ familj.

Idag kom även en nyhet om att 460 barnfamiljer hade vräkts under 2018, detta trots att regeringen Löfven lovat en nollvision att inga barnfamiljer skulle hamna på gatan. Att regeringen löfven lovar och lovar är vi vana vid men det sker tyvärr inget infriade av deras löften.

Som svensk patriot känns det otroligt. jobbigt att se sitt kära fosterland gå sönder bit för bit.

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.