Löfven – ljuger pensionärerna rakt upp i ansiktet!

Socialdemokraterna lovade den 1a maj att de i årets valrörelse äntligen ska höja pensionerna med 600 kr per månad. Vallöftet som kostar statskassan 4 miljarder är tänkt att de pensionärer som har den allra lägsta pensionen äntligen ska få tillskott i plånboken, MEN – det finns alltid ett MEN i valtider.

Socialdemokraterna är beredda att satsa 4 miljarder kronor i extrapengar till Sveriges pensionärer efter att ha regerat i 4 år utan att göra livet bättre för de fattiga pensionärerna. Socialdemokraterna tror att löftet kommer att generera extra röster i valet till dem. MEN tyvärr kan de flesta pensionärer redan nu känna sig blåsta på den här pensionshöjningen. De pensionärer som väljer att rösta på Socialdemokraterna kommer att bli lurade. 

Valfläsket på 600 kronor mer i månaden är inte särskilt mycket i plånboken men det är i alla fall 600 kronor. Problemet är att en stor majoritet av de fattigaste pensionärerna lever på bostadsbidrag för att överhuvud taget kunna betala sin hyra. De extra 600 kronorna kommer att öka årsinkomsten med 7200 kr och således kommer bostadsbidraget att minska på grund av en ökad årsinkomst. 

Valfläsket som beräknas kosta 4 miljarder kommer i värsta fall att bli 0 kronor i plånboken när bostadsbidragen minskar i samma takt. Således kan man ifrågasätta om det ens kommer att kosta samhället 4 miljarder då bostadsbidragen kommer att minska i samma takt.

Den socialistisk feministisk regering som vi haft nu i 4 år har haft stora möjligheter att göra livet bättre för de 200.000 fattigpensionärer som idag lever under EUs fattigdomsgräns, men regeringen som inte vill ställa grupp mot grupp har istället valt att införa en gymnasielag där 9000 barnlajvande iranier som lajvar afghaner istället ska få stanna i Sverige. 

Ser vi till att 35.000 ensamkommande ”barn” som anlände till sverige 2015 så har denna gruppen kostat samhället enorma summor. 1 ensamkommande ”barn” har kostat i snitt 1 miljon per år på HVB-boende så gruppen har kostat minst 35 miljarder per år (enbart ensamkommande). Vid ålderstester så visade det sig att över 80% hade ljugit om sin ålder, och när de anlände till Sveriges så saknade över 90% identitetshandlingar. 

Om socialdemokraterna hade brytt sig om svenska folket och sverige så hade de minst lagt lika många miljarder på svenskarna som de lagt på personer som ljugit om sitt ursprung, ålder, namn. 

Är det så konstigt att SD har stor chans att bli största parti i valet 2018 ? 

 

2 KOMMENTARER

  1. En angelägen åtgärd är att skicka hem barnlajvarna (och om det behövs – ta hjälp av militär, även andra länder).
    Och ffa att se till att vi inte har fattigpensionärer och hemlösa bland våra medborgare.

  2. Dvs resurser skall avsättas för att hjälpa hemlösa och fattigpensionärer. En rimlig grundnivå skall gälla.
    Icke- medborgare som inte bidrar med skatt kommer i absolut sista hand. Och de skall hänvisas till sitt hemland.

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.