Idag den 1 februari införs det en ny lag i sverige där det nu blir förbjudet att rattsurfa. Lagen innebär att det blir olagligt att använda mobilen när du kör ett motordrivet fordon, om du håller mobilen i handen. Förbudet gäller även annan kommunikationsutrustning. Växjö kommun uppmärksammar detta genom en helsidesannons i lokalpress och i annonsen används en muslimsk kvinna i slöja.

På Växjö kommuns hemsida där nyheten publiceras används samma beslöjade kvinna som modell och färgen på slöjan går i grönt – samma färg som designen på sidan.

Om vi ser till etablissemanget som ständigt påstår att det inte sker någon islamisering utav det svenska samhället, så är det oerhört konstigt att Växjö kommun har valt just en muslimsk kvinna i slöja som modell. Varför har inte Växjö kommun valt en modell från någon annan minoritet som t ex judar, katoliker, hinduer eller varför inte en etniskt svensk för att uppmärksamma den nya lagen ?

Vi hörde av oss till Växjö kommun angående valet av modell och svaret lyder :

Växjö kommun är stolta över sin mångfald och allas lika värde. Vi får hoppas att nästa gång de annonserar att de använder en sikh eller hindu för att påvisa den fantastiska mångfald som vi har i det mångkulturella sverige.

Sikh

Samtidigt påstår Växjö kommun att detta är ”en” av hundratals olika bilder de använder. Frågan är om de har bilder på samer, judar, katoliker, hinduer också i sin marknadsföring ?

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.