För de svenskar som föddes innan 90-talet framstår sverige idag som ett land som de inte längre känner igen. Deras trygga uppväxt som de fick uppleva som barn har idag blivit ersatt av en miljö som går att likna vid ett lågfrekvent inbördeskrig. Sommarlov som bestod av att palla äpplen, bada, cykla på äventyr med kompisarna, och plocka smultron har idag ersatts av en så pass allvarlig otrygghet och fara för liv och lem att inte ens föräldrar vågar gå ut ensamma kvällstid. Som kapten Haddock alltid sa ”-Bomber och granater”, något som speglar en helt vanlig dag i det sjuka landet sverige.

För de som fick uppleva en trygg barndom så var det förr vanligt att man inte låste dörren, ifall man bodde i lägenheten så låste man enbart det ena låset även om det fanns klacklås. Idag låser många både det vanliga låset plus klacklåset trots att de befinner sig inne i bostaden även om det riskerar dem från att brinna inne vid en brand då faran från de okända främlingarna utanför dörren är så pass stor. Vi läser dagligen i tidningen om gruppvåldtäkter, nu senast Malmö där 5 grova överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter skett på kort tid. Det gemensamma vid alla våldtäkterna är att en ensam flicka / kvinna har varit utomhus efter 18.00 och gått igenom en park och blivit påhoppad av allt från 2-10 gärningsmän med utländskt signalement (i de fåtal fallen polisen har gått ut till allmänheten med ett signalement). Ibland går det att läsa tragikomiska artiklar i kvällstidningarna där polisen vädjar allmänheten om tips samtidigt som de vägrar att lämna ut något signalement på de misstänkta förövarna.

I dagens sverige så läggs 13 anmälda våldtäkter ned per dag, och samtidigt kommer 1 av 8 flickor / kvinnor att bli våldtagna under sin livstid.

Inte nog med att flyktingkrisen 2015 markant har ökat otryggheten och antalet genomförda brott samtidigt som 50.000 personer som ”utvisats” på pappret bor kvar i landet i ett skuggsamhälle och lever på svartjobb och kriminalitet. Morgan Johansson uttalade sig att 80.000 skulle utvisas inom den närmsta tiden år 2016 så ligger nivåerna på genomförda utvisningar kvar på samma låga nivåer som innan 2015. Istället för att utvisas så lämnar individen samhället och blir en del av kriminella nätverk eller börjat arbeta svart, inte nog med det så erbjuds de tandvård och sjukvård för 60kr och både Malmö och Stockholms kommun betalar ut socialbidrag till papperslösa vilket medför att individerna stannar kvar i landet.

Sverige står inför tre stora utmaningar :

  • I Malmö går det att läsa i kvällspressen så har bomber blivit väldigt vanliga, är det inte polishuset som de försöker spränga så är det allt från polisbilar till parkeringsgarage. Samtidigt så tappar polisen resurser dagligen, vem vill vara polis i ett laglöst land där en stor omorganisation har genomförts som gjort polis väldigt ineffektiv och detta till en lön på 25.000 kr trots två år studier ?

  • Oavsett hur det går i valet så kommer det bli oerhört svårt att vända den negativa spiralen, det bedöms att ytterligare 40.000 kommer bli en del av skuggsamhällen fram till 2020 och då kommer vi totalt ha 100.000 som lever på kriminalitet och svarta jobb. Hur kommer detta påverka otryggheten i samhället ?
  • En ännu större kris är att till år 2022 så kommer det att anlända till sverige ytterligare 400.000 anhöriga som kommer att få permanent uppehållstillstånd, då det tar i snitt 9 år för en nyanländ att få sitt första arbete så kommer denna gruppen att försörjas på bidrag och tänk vad som kommer ske på bostadsmarknaden när 400.000 ska kommunplaceras med garanterad rätt till en bostad samtidigt som vi har en stor bostadskris i samtliga kommuner ?

Som Kapten Haddock sa, ”-Bomber och granater” – det speglar en vanlig dag i Malmö år 2018.

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.