Det påstås i media att anledningen bakom spridningen av sjukdomar som för länge sedan inte funnits i Sverige som nu blivit vardag beror på ett ökat resande. Sanningen är att vid flyktingkrisen 2015 så fanns det inga krav vid ankomst till sverige att testa sig. 200.000 personer anlände och det var frivilligt att testa sig, något som troligtvis 0 gick med på.

När en hund ska resa mellan länder i EU krävs full kontroll hos veterinär samt vaccinationer, men det går alldeles ypperligt att ”fly” till sverige utan någon obligatorisk kontroll av hälsan. Det finns fall där anställda på flyktingboenden fått den farliga sjukdomen TBC, deras liv har blivit förstört och myndigheterna gör allt för att mörka sjukdomen som en arbetsskada. Ska vi i sverige acceptera att mässlingen med 30 fall enbart i Göteborg ska bli en ny farsot ?

Varför måste en hund kontrolleras medans en människa som ”flyr” kan komma hit till sverige och sprida allvarliga sjukdomar ?

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.