En av våra läsare skickade in ett inlägg uppsnappat från FB-flödet om EU-parlamentarikernas minst sagt förmånliga ersättningar. EU-lönen är 68 000 kronor i månaden. På denna lön betalas en EU-skatt på mellan 13 och 17 procent som inte tillfaller parlamentarikerns hemland som skatt.

Inte nog med att EU-parlamentarikerna har en avsevärt hög lön med låg skatt så får även familjemedlemmar vara dina anställda avlönade assistenter. Maxtaket för lön till assistenterna uppgår till 600 000 kronor om året.

det utgår även ersättning för att upprätthålla ditt eget EU-kontor vilket ger ytterligare 940 000 kr om året och du behöver inte uppvisa kvitton eller fakturor. Då en EU-parlamentariker arbetar otroligt mycket så har de även rätt till två möblerade kontor som är hyresfria.

Självklart måste parlamentarikern även arbeta när den befinner sig i hemlandet och för detta kan parlamentarikern inkassera ytterligare 430 000 kronor om året. Många parlamentariker säger därför att deras egna hem är kontor. Det allra bästa är att inga kvitton behövs utan det räcker att begära ut ersättningens maxbelopp utan någon risk för att bli granskad och ersättningsskyldig.

En EU-parlamentariker kan också kräva 2 570 kronor om dagen för extrautgifter i samband med sessionerna, inga kvitton krävs. Det krävs inte ens att du närvarar vid debatterna. En hårt arbetande överbetald parlamentariker behöver ju även äta, så var säga om få 1 450 kronor om dagen för lunch och middag. De kan även tjäna 2 700 kronor i veckan skattefritt på sin resor genom att kräva en för dyr resa, men färdas billigare. Då får du 36 000 kronor om året för att fara var du vill om det har samband med EU på minsta sätt.

Samtidigt i landet Absurdistan så jagar Magdalena Andersson framgångsrika affärsmän som skatteplanerar, men hon har inte sagt ett ord om att även de svenska EU-parlamentarikerna som inkasserar miljontals kronor skattefritt också bör bidraga till svensk välfärd.

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.