Nordisk ungdom skriver på sin youtube kanal följande. ”Nu kommer äntligen filmen från Nordisk ungdoms Motdemonstration på mynttorget den 8/8. Polisen beslagtog våra kameror i över en månad och vi har äntligen fått tillbaka dessa.”.

I den publicerade nya filmen så framgår det tydligt att det inte var Nordisk ungdom som låg bakom någon attack mot ”Ung i sverige” den 8/8 i samband med motdemonstrationen som mainstreammedia (Aftonbladet, Expressen, mfl) snabbt påstod.

Filmen :

Organisationen har tidigare i ett pressmeddelande efter motdemonstrationen beskrivit syftet.

”Nordisk Ungdom vill visa att det fortfarande finns svenskar som inte accepterar att vårt land upplöses och att rättssamhällets principer åsidosätts. Vi kommer fortsatt att protestera och uppmärksamma missförhållanden med visuella men fredliga medel. Vi uppmanar polisen att göra sitt jobba och omedelbart verkställa beslutade utvisningar samt säkerställa att vår rätt till yttrandefrihet och mötesfrihet respekteras.”

LÄMNA ETT SVAR