Sedan vi släppte vår artikel i lördags angående det faktum att Burger King tog ställning för den pågående sittstrejken som #UngiSverige arrangerar under hela Augusti månad på Medborgarplatsen. Det måste vara riktigt svettigt för VD / PR / Marknadschefen och då med tanke på vilka ogenomtänkta bortförklaringar som presenterats och istället för ”damage control” så har det blivit rent självmål istället. 

Då över 45.000 människor har läst den första artikeln från dissidenter och över 2000 personer har delat artikeln på Facebook/Twitter där vi berättar om att Burger King satt upp ett ”hjärta” i köket, samtidigt som hundratals utvisade ensamkommande barn/ungdomar sittstrejkar på Medborgarplatsen och använder exakt samma hjärta för att symbolisera aktionen.

Av de reaktioner som vi sett när vår första artikel har delats i olika politiska grupper på Facebook så har över 700 individer kommenterat med att de nu kommer att bojkotta Burger King. Anledningen bakom deras beslut att bojkotta hamburgerkedjan är att de har haft haft ett handmålat hjärta upphängt i sitt kök på restaurangen på Medborgarplatsen samtidigt som hundratals ensamkommande aktivister utanför restaurangen använder exakt samma symbol för att symbolisera deras sittstrejk mot att personer som fått avvisningsbeslut på deras asylansökan skall utvisas till Afghanistan.

Tidningen Metro skrev i samband med vår uppmaning till bojkott en artikel där Burger King försökte förklara. Metro benämnde dissidenter som en ”Högerextrem Sajt” och artikelns titel var ”Burger King satte upp hjärta – högerextrem sajt uppmanar till bojkott”. Artikeln bestod utav ett flertal citat från vår artikel samt Burger Kings ställningstagande kring hur de såg på att en medarbetare hade satt upp hjärtat i köket – vilket är symbolen för den illegala sittprotesten mot utvisningar till Afghanistan för ensamkommande. Metro lyckades citera lösryckta citat för att det hela skulle passa dem och Burger Kings agenda att misskreditera vår artikel. De lyckades också skriva sin artikel utan att nämna dissidenter.com över huvud taget. Vart de fått ifrån att vi är en ”Högerextrem Sajt” vore väldigt intressant att få reda på, om ni läsare hittar en enda artikel som går under epitetet ”högerextrem” maila oss gärna på dissidenter@protonmail.com eller skicka ett PM till oss på vår facebooksida.

I Metros artikel uttalar sig Burger King enligt följande. För att bevisa hur fel detta uttalandet är kommer vi att visa längre ned i artikeln.

”När Metro kontaktar Burger King meddelar hamburgerkedjans marknadsansvarige att vd:n, Rune Sandvik, har svarat sajten.

Han menar att Burger King inte tar politisk ställning, inte heller i det här fallet.

”Vi förhåller oss till de lagar och regler som råder i Sverige. Det är väldigt viktigt för oss att vara tydliga med att alla människor är välkomna hos oss, oavsett ursprung, religion, sexuell läggning eller politisk uppfattning. Anledningen till att hjärtat placerades där var för att en medarbetare på Burger King Medborgarplatsen tyckte att det skapade fin stämning på restaurangen och hade ingenting att göra med ett politiskt ställningstagande”, fortsätter han.”

Burger King påstår i sitt uttalande att deras hjärta som var upphängt fullt synligt i köket på restaurangen på Medborgarplatsen INTE var att ta någon som helst politisk ställning. 

Anledningen till att hjärtat hängde där var på grund av att en medarbetare på Burger King placerade hjärtat fullt synligt ovanför värmeskåpet var för att det skapade en ”fin stämning”

Samtidigt ett par meter utanför restaurangen pågick den illegala sittprotesten mot utvisning av ensamkommande till Afghanistan där samtliga deltagare bar EXAKT samma symbol som var upphängd i köket på restaurangen som syns tydligt på bilden ovan.

 


Kundernas reaktion 

På Burger King Sveriges officiella Facebooksida har ett stort antal kunder hört av sig. Du når sidan här ifall du också vill göra din röst hört angående det osmakliga att blanda politiska symboler ihop med kommersiell verksamhet.

Nedan är bara ett axplock av de inlägg som kunder har skrivit.

Av de fåtalet positiva reaktioner som har skrivits så kommer de ifrån individer med politisk hemvist på vänsterkanten. Vår uppmaning till bojkott grundade sig i att blanda in politiska ställningstaganden tillsammans med kommersiell verksamhet. Då demonstrationen genomförs av illegala Afghaner som har fått mellan 1-3 avslag på sin ansökan men hävdar att de har rätt trots detta att stanna i Sverige.

Sveriges lagar används när rätten till asyl prövas, saknas asylskäl eller om det är så att personen uppgett fel ålder, hemland, födelseort, namn så är självklart att de kommer att få avslag på sin ansökan. Av de 2500 personer som rättsmedicinalverket testat åldern på så visade det sig att 2000 / 2500 var äldre än 18 år vilket innebär att i snitt så har minst 75% ljugit om sin ålder och påstått att de var barn. Att anlända till Sverige som ensamkommande barn medför ett antal förmåner jämfört med en vuxen asylsökande, som exempel bättre boende på HVB-hem, mer fickpengar, större chans till bifall på deras asylansökan.

Att nu hundratals personer som fått avslag på sin asylansökan nu sitter på Medborgarplatsen och kräver amnesti på grund av att de påstår att Afghanistan är ett mycket farligt land och att de kommer dö om de blir utvisade, samtidigt visar uppgifter från norska myndigheter att enbart 2/36 provinser kunde anses som farliga samt att fler personer i Afghanistan dör i trafiken än civila som dör på grund av krig/konflikter.


Flera personer har klistrat epitetet ”Rasist/Nazist” på kunder som nu och för all framtid kommer att bojkotta Burger King på grund av att de tar politisk ställning. Vad blir nästa sak ? Att barn ska få leka kravaller med AFA-aktivister på G20-möte som följer med som leksaker till kids meal ?

För en vidare analys så kommer nyheten även att diskuteras i dagens avsnitt av Ingrid & Conrad

5 KOMMENTARER

  1. Håller helt med Anne-Marie G Wouda. BK var den enda resataurangen där jag åt, inte så ofta men ändå. Nu är det slut med det.
    Att gapa rasist kommer alltid när vänster ställs framför en obehaglig sanning. Jag är säker på att det inte längre går hem hos folk som vill ha kvar ett rättssamhälle.

  2. Måste inte Metro redovisa sina källor? Det måste dom alltid göra när dom citerar DN eller Svd, varför skulle det vara annorlunda i det här fallet?

  3. Man ska försöka bojkotta alla fenomen som lett fram till eländet, inte enbart en amerikansk snabbmatskedja, men givetvis alla fenomen som varit med att skapa situationen, ex. Saudiarabien, USA och Israel. Men ännu viktigare är att man ska man försöka stötta de individer som försöker vara en del av den långsiktiga lösningen, fred, avspänning och lokal hjälp där varje krona används effektivt (ex. UNHCR), så att denna viktiga budget inte förslösas på illegala ljugande icke-asylanter som inte respekterar gränsen för Sveriges generositet, vilken är ett resultat av Sveriges överdrivet långa lagstadgade asylförfarande som givetvis borde ske genom ansökan från utlandet och där endast fåtalet rimligen har verkliga asylskäl, ex. apostater från islam eller andra minoriteter som jagats av islamister.

LÄMNA ETT SVAR