FÖRBJUD ALLT

Ansvarig minister kallar till sig representanter för åkeribranschen.Alla lastbilar måste nu ”terrorsäkras”.

Trots att den statistiska risken för att en lastbil kapas i Europa och används till terrorhandling är ungefär 1 på 15 000 000.

http://www.theicct.org/…/public…/ICCT_EU-pocketbook_2015.pdf

Är detta ett rationellt sätt att lösa problemet? Kanske.Men när alla lastbilar terrorsäkrats och terroristerna hittat ett nytt sätt att mörda och skrämma folk – vad gör vi då?Förbjuder knivar? Hammare? Basebollträn? Fyrhjulingar? Tändstickor?

http://www.aftonbladet.se/…/…/rensa-stockholm-stoppa-bilarna

Antagligen kan du köra ihjäl 2-3 människor och skada många fler genom att ramma en skoter med full fart in i en liftkö i Åre.Betyder det att även alla skotrar bör terrorsäkras?

Frågan är – ur en mindre raljant synvinkel – hur långt ska ett samhälle anpassa sig efter vettvillingar?

”Vi kan aldrig skydda oss helt mot sånt här” säger politikerna med en mun. Visst.Men man undrar: vilka breda åtgärder fungerar bäst?

Ska vi tålmodigt och systematiskt förbjuda/modifiera saker i takt med att de dyker upp som ingredienser i ett terrordåd?Eller bör man angripa problemet vid roten? Göra allt för att strypa finansiering till religiös extremism?

Varje dag – omutligt – försvara det sekulära samhället i alla kommunala och statliga instanser?

Försöka ha bättre koll vilka som rör sig ute i samhället – speciellt när det gäller riskgrupper?

Såna åtgärder försvåras givetvis av en (behjärtansvärd men naiv) politik som förespråkar ”öppna gränser”. Men vi kanske måste överväga såna åtgärder som ovan?

Och ja – jag vet att män är den gemensamma nämnaren för 99% av all terror. Så i logikens namn borde kanske Sverige göra sig av med så många män som möjligt…Nu…

…blev det komplicerat.

https://www.svd.se/trendbrottet-fler-man-an-kvinnor-i-sveri…

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.