För drygt ett år sedan började en mammas tuffa  kamp för sin dotter. Dottern hade blivit sexuellt utnyttjad och mamman kämpade för För dotterns liv och mentala hälsa. Kampen som mamman för mot myndigheterna är idag fortfarande inte slut, och i en exklusiv intervju berättar de drabbade samt representanter för NFK sin berättelse om hur samhället och myndigheterna helt har svikit både förälder och barn.  

Men vi ska ta det från början, mamman kontaktade NFK med 70 kr på kontot och ett barn att försörja. Kommunens socialsekreterare nekade henne muntligt med orden:
– ”Detta är inte vårt problem”. 

Föreningen NFK swishade över 700 kr för att täcka akuta omkostnader för mamman och sedan började NFKs arbete för att hjälpa dem.
Mamma och  dottern flydde från mannen men eftersom mamman var livrädd att förlora vårdnaden pga umgängessabotage så kunde hon inte gå under jorden och fly iväg med dottern, detta på grund utav att dottern har rätt till umgänge med sin pappa enligt socialtjänstlagen.

Efter några timmars samtal i lugn och ro fick NFK henne att inse att det är en riktigt dålig pappa (då de visste att han hade slagit barnet). Flickan fick tillgång till ett juridiskt ombud för henne och för hennes mamma och sedan fortsatte mamma och dotter att prata med  NFK’s KBT-terapeut dagligen.

Tiden gick och ju mer hon slappnade av  och kände sig trygg desto mer började barnet berätta. Flickan berättade om det vita som kom ur pappas snopp. Att hon inte fick berätta för då skulle mamma dö, att hon skulle skylla på andra vuxna män runt henne. Barn är nästan alltid lojala mot sina föräldrar in i döden, men hon ville inte vara hos pappa om inte han slutade göra sådana ”dumma” saker med henne.

En polisanmälan görs, förhör genomförs med en  barnutredare som gråter, mer förhör, koll av dotterns hemska utslag som till slut visar genital-herpes i hela underlivet samt mun och hals (hon var nedsövd under undersökningar för hennes mentala hälsa).

Flickan blir utlovad en samtalskontakt hos socialtjänsten  och så även den förstörda mamman. Detta  var för ett år sedan. Idag sitter barnet på utredning och pappan har fri tillgång till henne. Pappan som är 55+ gammal och samtidigt har ett 15-tal kvinnor han groomar, (Gromning – en vuxen tar sexuell kontakt med ett barn) där den yngsta är blott  16år.

Han skickar nakenbilder som dottern har sett. Han har hotat döda mamman i tal och skrift och dottern har hört det. Han tvingar henne ha bh och smink på sig fast hon knappt har börjat skolan.

Hon har berättat, berättat, berättat och socialtjänsten utreder om MAMMAN är lämplig som förälder (vilket under omständigheterna och med de fysiska bevisen är absurt). Socialtjänsten vet allt i princip men de väljer att blunda. Polis kan inte göra något utan att socialtjänsten samarbetar, och det gör de inte.

Mamman håller på att gå i bitar – hon behöver all hjälp hon kan få. Hon tvingas lämna dottern med pappan växelvis annars så riskerar hon att förlora vårdnaden helt. Jag hoppas ni inte längre tvekar med att gå med i NFK som stödmedlem.

NFK lever på donationer, och de överlever inte ekonomiskt utan hjälp  – så stöd NFK.

Relaterad länk: NFK – Föreningen som räddar kvinnor och barn

LÄMNA ETT SVAR