I Afghanistan ägnar sig män och pojkar systematiskt åt våldtäkter av barn enligt en tradition som heter ”Bacha Bazi” Det ses mellan fingrarna av afghanska ”myndigheter” eftersom det är en del av deras kultur.

Under 2015 kom totalt 41 564 asylsökande från Afghanistan varav 34 251 män, 7 313 kvinnor och 30 080 ”barn” under 18 år varav 23 480 ”minderåriga”. Detta utgör en katastrofal siffra av potentiella offer OCH förövare.
Källa: Migrationsverket

”Bacha Bazi” översätts till ”Pojkar för lek” – ”Boys for play”

Bacha bazi är en utbredd företeelse i Afghanistan där unga pojkar tas ifrån sina (fattiga) familjer i 11-13 årsåldern som sexslavar till äldre män som ofta är rika affärsmän och krigsherrar. De unga pojkarna lär sig dansa och sjunga. De får sedan klä ut sig till kvinnor och dansa för äldre män. Sexuella övergrepp förekommer också mot pojkarna.

Föräldrarna får pengar för att överlämna sina barn åt personer till denna verksamhet. De av pojkarna som försöker lämna rörelsen kan riskera sina liv. Enligt lagen i Afghanistan är den här typen av verksamhet förbjuden men lagen efterlevs inte i praktiken då myndigheterna väljer att inte agera och övergreppen bestraffas sällan.

Nu har dom tagit kulturen hit och svenska myndigheter verkar se på pedofilin ungefär på samma sätt. Afghanska pedofiler som våldtar barn slipper utvisning i de flesta kända fall vi följt. Det ska dessutom betänkas att bögpedofilerna inte ens har asylskäl då de kommer från Afghanistan.

Svenska myndigheter vill inte belysa denna växande epidemi utan låter folket genomlida, och hoppas problemet ska upphöra utan att problemet lyfts fram i dagsljuset.

Ivar Arpi skriver om detta i artikeln ”Flyktingpojkar utnyttjas sexuellt” i SvD
https://www.svd.se/flyktingpojkar-utnyttjas-sexuellt

Där han skriver: Kvinnosynen hos ensamkommande ungdomar från Afghanistan har diskuterats flitigt på senare tid. Det har handlat om många incidenter på badhus runtom i Sverige, där flickor och kvinnor trakasserats, om de systematiska trakasserierna på festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården. Afghanistan är ett av världens minst utvecklade länder och präglas av fundamentalistisk islam. Lägg till årtionden av sönderslitande krig och du har en miljö som troligen påverkar män i en destruktiv riktning. Att de ungdomar som tar sig till Sverige inte har lämnat allt kulturellt bagage bakom sig är ingen vild gissning.

Men i diskussionen glöms en annan mindre känd sida av Afghanistans kultur bort: det systematiska sexuella utnyttjandet av pojkar. Fenomenet kallas bacha bazi. Det hänger ihop med den usla kvinnosynen som finns i Afghanistan. När kvinnor och män lever helt åtskilda blir pojkar, i synnerhet pojkar från fattiga familjer, måltavlor för mäns sexualitet.

Frågan vi ställer oss är: Hur många barn ska behöva bli våldtagna och offrade på det sexuella våldets altare?

”Som dissidenter tidigare har skrivit om de ensamkommande:”

Tonårspojke gruppvåldtagen i Uppsala

Allt om de ensamkommande ”barnen”

14.000 ensamkommande ”barn” ska ålderstestas innan de kan få asyl

Camilla granskar : De Ensamkommande är VUXNA MÄN

 

LÄMNA ETT SVAR