Byggnads slår på stort idag , på internationella kvinnodagen får Byggnads medlemmar se samtliga i styrelsen i ”fittmössor”. Fittmössorna kom att bli ett begrepp under protesterna mot Donald Trump i samband med Soros-finansierade ”Womens March” där kända Islamister lurade samtliga deltagare att delta i en protestaktion som handlade mer om Islam än kvinnors rättigheter.

Nästa på listan att göra bort sig är styrelsen från Byggnads. På deras Facebook-sida så bär samtliga i styrelsen fittmössor. Ta en noga titt kära läsare på bilden på styrelsen ,  inte en endaste kvinna går att se så långt ögat når. 

Då vi har en feministisk regering och det finns beslut på att kvotera in kvinnor i styrelser på statliga verk baserat på kön och inte kompetens så verkar det uppenbart att Byggnads bär fittmössor istället för att ha en könsmix med 50% kvinnor inom sitt fackförbund.

Vi har varit i kontakt med byggnads men de väljer att lägga locket på kring fittmössorna, frågorna som vi har ställt är hur mycket av medlemmarnas pengar som gått till fittmössor samt varför de helt saknar kvinnlig representation i sin styrelse.

Det som Byggnads glömde innan denna kampanjen var att kolla upp Fittmössans ursprung. Vi har ett antal fackligt anslutna till Byggnads som tagit kontakt med oss och berättat att de omedelbart kommer att gå ur facket då fittmössor är inget som de vill att deras medlemsavgift ska gå till.

LÄMNA ETT SVAR

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.