Idag laddade Granskning Sverige upp ett nytt videoklipp där pseudonymen “Erik” får ett absurt hembesök av en ung journalist från Expressen. “Erik” har valt att vara anonym av en anledning och Expressen väljer trots det att resa till hans ort och knacka på hemma hos honom för en spontanintervju. “Erik” filmar hela besöket och det är skrämmande att se under vilka metoder som Expressen arbetar.

Reportern från Expressen Diamant Salihu ställer i klippet samma frågor till “Erik” gång på gång utan att få ett svar. Metoderna som används under den påtvingade intervjun är minst sagt tveksamma.

Reportern är även dömd i det uppmärksammade målet tillsammans med Expressens chefredaktör Thomas Mattson för vapenbrott.

Att personer väljer att verka under pseudonym i Sverige idag är inte så konstigt med tanke på den åsiktskorridor som finns. 

Skulle du vilja få hembesök av en journalist som är dömd för vapenbrott som har röjt din anonyma identitet ?. 

Klippet kan ses i sin helhet här : 

https://youtu.be/ybgwV2Y2vRc

Den antirasistiska sidan Inte Rasist Men har även skrivit en artikel efter det att “Eriks” identitet har blivit avslöjad. Uppenbarligen har representanter från IRM varit i kontakt med “Eriks” barn och det framgår även att de har genomfört en intervju med “Erik”.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här