Donald Trump har rätt i sina utspel kring Sverige. Det hävdar Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson och partiets riksdagsgruppledare Mattias Karlsson i en gemensam debattartikel i tidningen Wall Street Journal.

Under rubriken “Trump Is Right: Sweden’s Embrace of Refugees Isn’t Working” (fritt översatt: “Trump har rätt, Sveriges mottagande av flyktingar fungerar inte”), skriver man att Trumps bild snarare är en underdrift av hur situationen i Sverige är. https://www.wsj.com/articles/trump-is-right-swedens-embrace-of-refugees-isnt-working-1487807010

De båda SD-topparna skriver i artikeln att många kvinnor inte känner sig trygga i sina egna stadsdelar och att antalet sexbrott har ökat, skriver SVT Nyheter. Åkesson och Karlsson uppger också att brottslighet liksom upplopp har ökat och att den “socialistiska regeringen tar emot återvändande IS-soldater med öppna armar”.

Sveriges regering planerar nu att svara på Sverigedemokraternas Sverigebild i en ny debattartikel i amerikanska Wall Street Journal.

– Vi har kommit till en punkt där Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss i internationell media, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här