KÖPENHAMN Uttalande om att mörda homosexuella och hyllningar av Omar el-Hussein för terrordådet på Krudtttønden och synagogan i Köpenhamn blev för mycket för det danska rättsväsendet. Igår dömdes den 31-åriga Salafisten Adnan Advic till fem månaders fängelse samt utvisning ur Danmark.

Adnan Advic blev dömd för rasistbrott samt främjande av terror. Den 4 September 2014 blev Adnan Advic intervjuad av Radio24Syv. I radioprogrammet gjorde han ett flertal extrema uttalande där han bland annat uttalade sig  :

“Vi menar , att det bästa straffet för en homosexuell, för det är en sjukdom i sig själv (..) är att föra personen till en hög byggnad och kasta ned personen”

Knappt ett halvt år senare blev han den 16 februari 2015 intervjuad av den franska tv-kanalen “Live leak” i kölvattnet av angreppet mot Krudttøndet och synagogan i Köpenhamn. I programmet hyllar han bland annat Omar el-Hussein som mördade 2 personer och skadade ett antal poliser vid terrordådet innan han själv blev skjuten. Han sa bland annat i intervjun :

“Den här mannen har ett hjärta av guld. Vi Muslimer tar inte avstånd från denna mannen (…) han är dessutom ingen terrorist”

Efter den fällande domen har ännu inte Adnan Advic bestämt sig för att överklaga domen. Då Adnan tidigare kommer från Bosnien så är det bara att gratulera Bosnien för att extrema islamistiska åsikter i framtiden kommer att spridas i landet efter verkställd utvisning.

Salafisterna, är en liten fundamentalistisk minoritet av de danska muslimerna som vill införa sharialagar i Danmark.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här