9.8 C
Stockholm
torsdag, juni 1, 2023
Hem Inrikes Man som utförde otrohetskontroller får sänkt straff – var inte våldtäkt

Man som utförde otrohetskontroller får sänkt straff – var inte våldtäkt

283
1

Den 28-åriga man som i December 2016 dömdes av tingsrätten för våldtäkt efter att ha stoppat upp sina fingrar i sin partners underliv för att kontrollera om hon hade varit otrogen får nu sitt straff sänkt efter en ny dom i Svea hovrätt. Hovrätten menar att det enligt lag inte är att betraktas som en våldtäkt när “otrohetskontroller” utförs om kvinnan låter bli att göra motstånd på grund av rädsla.

Mannen som tidigare dömdes till tre år och sex månaders fängelse för flera fall av våldtäkt, sex fall av misshandel och två fall av olaga hot i tingsrätten, får nu sänkt straff till två år och 6 månader mot den tidigare domen på tre år och sex månader.

Mannen hade vid ett flertal tillfällen utfört sina “otrohetskontroller” genom att stoppa in sina fingrar i sin dåvarande partners underliv. Mannen dömdes också för att vid ett annat tillfälle genom våld ha tvingat kvinnan till samlag. För dessa handlingar dömdes han för flera fall av våldtäkt i tingsrätten 2016.

I den nya domen från Svea hovrätt så sänkts straffet, då de menar att det inte var våldtäkt som kvinnan utsattes för när 28-åringen vid flera tillfällen trycke in sina fingrar i henne. Då kvinnan som av en mycket stark rädsla för att bli skadad lät bli att göra motstånd under “otrohetskontrollerna” så menar hovrätten i den nya domen att det därmed inte kan räknas som våldtäkt. Istället anser Svea hovrätt att det det var sexuella övergrepp som kvinnan utsattes för.

1 KOMMENTAR

  1. Jag anser att straffet för mannen som tidigare dömdes till tre år och sex månaders fängelse för flera fall av våldtäkt, sex fall av misshandel och två fall av olaga hot i tingsrätten är ett alldeles för lågt straff för att gjort detta mot en rädd och försvarslös kvinna.
    Han får nu sänkt straff till två år och 6 månader mot den tidigare domen på tre år och sex månader. Detta är ett av många bevis för att rättsväsendet till stora delar abdikerat när det gäller påföljder för våldtäkter, grov misshandel, barnäktenskap – barnvåldtäkter och upprepad kriminalitet med straffrabatter. Ju fler brott man begår så desto hårdare straff vore det självklara inte det motsatta.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Vill du stötta sajtens överlevnad? Swish: 0769-460055
Donationer November 2020
0%