Sedan Trumps valmöte i Florida i lördags så har gammelmedia gissat vad för någon händelse som Trump hänvisade till. Det slutade med att svenska UD gjorde en officiell förfrågan till vita huset och fick svar att Trump hade sett en dokumentär på Fox News som beskriver flyktingkrisens påverkan på det Svenska samhället.

Bland annat säger de i klippet att enbart 500 av 160.000 som anlände 2015 har lyckats få ett arbete. Att personerna som fått asyl får mycket generösa bidrag, bostad samt övriga förmåner i det Svenska samhället. Det sägs även i klippet att antalet våld och sexualbrott ökat markant men att svenska regeringen “mörkar” sanningen för befolkningen, det talas även om hur myndigheterna försökt mörka den stora mängd sexuella övergrepp och våldtäkter som skett i samband med musikfestivaler. 

Som anledning till varför Sverige tagit emot så pass många flyktingar är att svenska regeringen vill se sig som en “humanitär stormakt” vilket får journalisten i klippet att verkligen rynka på näsan. 

Till klippet från Fox News som Trump hänvisar till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här