Idag klockan 16.00 skedde en mycket allvarlig händelse i Eskilstuna, två kvinnor sitter på en restaurang och 7-8 ungdomar anländer och börjar kasta föremål mot de som är på restaurangen och äter, en nyfödd bebis får i samband med attacken ett ägg kastat mot sig som träffar bebisen i huvudet. Gänget som utförde attacken sprang skrattandes från platsen. 

Eskilstuna är en utav de orter i sverige som tagit emot stora somaliska och afghanska  grupperingar av nyanlända jämfört med andra kommuner i sverige. Kvinnan som blev utsatt för attacken har mailat oss och vill varna andra för gänget som härjar runt fritt i Eskilstuna och utgör en direkt fara för de som kommer i gängets väg. Det var tur att det inte var en sten eller annat föremål som kunde skada bebisen. 

Kvinnan beskriver händelsen enligt följande i sitt mail till oss : 

“Vittne1 och jag gick hemifrån mig runt kl 16 för att gå på en timmes långpromenad. Efter mycket om och men så bestämmer vi oss för att gå till Bamboo City i Eskilstuna för att äta god mat och koppla av. Påväg in så ser vi ett killgäng på 12-15 år, ca 8 ungdomar. Först går framför oss, sedan efter oss.Vi öppnar dörren och funderar vad vi ska äta för något. 

Dörren bredvid oss till restaurangen öppnas och Ida reagerar på att något flyger in och hon börjar kolla golvet. Jag hör en smäll och då hör vi bebis skrik och ser hur en upprörd pappa reser sig upp. Vi springer ut genom ytterdörren och pappan tränger sig förbi, och en kvinna, som hade blivit träffad över hela hennes svarta kofta på högra sidan, men då har ungdomarna redan börjat springa mot järnvägstorget, skrattandes. 
När vi sedan pratar med familjen så är det märkbart tydligt att bebisen fått ett helt ägg kastat i ansiktet, och hon gnor sig mot huvudet och ojar sig. 
Pappan är märkbart förbannad och väljer att polisanmäla händelsen utefter vad vi uppfattat.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här