De brittiska kommunerna har gjort klart att de inte kan ta emot fler ensamkommande barn om de inte får fler resurser. Förra året så skedde en lagändring vid namn “dubs” där det bestämdes att så många som 3000 ensamkommande barn skulle få komma till Storbritannien. Den brittiska regeringen har nyligen begränsat antalet till 350 barn vilket nu ses som ett stort svek av människorättsaktivister.

Totalt har redan 200 av de 350 barnen anlänt till Storbritannien och nu riktas mycket stark kritik mot att de inte längre står bakom det tidigare beslutet att ta emot 3000 barn. 

Barnen som bor i det okända lägret i norra Frankrike vid namn Grande-Symthe beskrivs av volontärer och fransk media som ett läger där riktig misär råder för de boende. Det har kommit rapporter från volontärer, sjukvårdare, migranter samt andra tjänstemän om att kvinnor och barn tvingas att ha sex med människosmugglare i utbyte mot en filt eller mat


“-Sexuella övergrepp, våld och våldtäkter är vanligt förekommande. Minderåriga överfalls och kvinnor våldtas och tvingas att betala för smuggling med sina kroppar” säger en voluntärkoordinator till fransk media.


De boende i lägret bor i små trästugor och det öppnade i mars 2016 trots ett starkt motstånd från den franska regeringen som vill få bort migranter från kustområdet. Antalet boende ändras ständigt och när lägret byggdes hade det plats för 2500 personer. Migranterna som tar sig till norra Frankrike har ofta målet att ta sig till Storbritannien, vilket nu blir ännu svårare när kommunerna säger nej och regeringen satt ett tak på 350 barn mot lagen som klubbades förra året där 3000 barn skulle tas emot. Sätt detta i relation till Sverige som tog emot 7.000 ensamkommande 2015 och 36.000 2016.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här