Den norska världsmästaren i schack Sheila Barth Sahl är kritisk över att alla kvinnor i schack-VM som pågår just nu i Irans huvudstad Teheran tvingas att bära hijab. Sveriges feministiska handelsminister Ann Linde (S) visade under föregående vecka upp sig själv och övriga delegater i hijab vid stadsbesöket i Iran och det konstiga var att ingen kritik framfördes från henne att hijab är en kvinnoförtryckande symbol.

Shackspelaren Ellen Carlsen säger i en intervju till NRK : 

Ellen Carlsen

“-Jag är inte emot att använda hijab men jag är emot att man är tvungen att använda det”
Sheila Barth Sahl som är Norges främsta kvinnliga shackspelare säger att kvinnorna inte har tillfrågats inför tävlingen. 

Sheila Barth Sahl

“-När man arrangerar saker för kvinnor och glömmer att fråga vad som är bäst för kvinnor, då blir det bara halvbra“.

Sveriges handelsminister (S) Ann Linde fick förra veckan ta emot hård kritik från många på sociala medier , kritik som hon kallade “rasistisk” och även fast hon drog “rasistkortet” så fick hon inte opinionen med sig eller någon förståelse för att en representant för Sveriges feministiska regering bar en symbol skapad för att förtrycka kvinnor. 

Ann Linde i full feministisk outfit

Även Liberalernas partiledare Jan Björklund gav kritik för att Ann Linde (S) bar hijab vid besöket.

“-ett haveri för den feministiska utrikespolitiken”.

Jan Björklund 

Vi dissidenter önskar både Ellen och Sheila lycka till i schack-VM och hoppas att spelet går bra trots att de tvingas att bära hijab under tävlingen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här