Ikväll samlades runt 400 motdemonstranter när SD skulle hålla ett medlemsmöte i kulturhuset väven i Umeå. Demonstranterna skanderade slagord och påstod att SD var allt ifrån rasister till nazister. Gruppen var också missnöjda att Umeå kommun hyrt ut lokalen till en demokratisk medlemsmöte.

Vid 19-tiden ikväll inleddes mötet och Jimmie Åkesson var även på plats för att delta. 

Dessa aktivister tågade till slut i grupp om 150 stycken till Kulturhuset och ställde sig utanför ingången för att försöka hindra SDs medlemmar att gå in. Polis tillkallades och stämningen blev mycket aggressiv. 

En utav demonstranterna Ann Brehmer skrek följande enligt SVT Nyheter  som var på plats. “Sverigedemokraterna ska härifrån, deras politik är inte till för alla. Vi kan aldrig normalisera nazister och rasister, de har inget här att göra. 

Ett 50-tal av de aggressiva demonstranter hade lyckats ta sig in i cafédelen på Kulturhuset och polisen som tillkallat extrapersonal fick avvisa ett större antal från platsen. 

Petter Nilsson som är SD:s ordförande i Västerbotten uttalande sig till SVT nyheter enligt följande : “Vi är inte rasister, demonstranterna försöker klistra etiketter på oss som inte stämmer”.

När Jimmie Åkesson skulle gå upp på scenen så utlöste någon brandlarmet och hela lokalen fick utrymmas , mötet har blivit inställt på grund av säkerhetsläget. Det är skrämmande att idag 2017 kan inte ett folkvalt demokratiskt parti hålla ett öppet möte för allmänheten eller ett stängt medlemsmöte för aktivister gör allt för att förstöra. 

Hur skulle det ses om flera hundra skulle stå utanför vänsterpartiets möten och skrika kommunister och skandera att deras forna politik ligger bakom över 100 miljoner människors död ?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här