Förvirringen var idag total på eftermiddagens presskonferens från den Tyska polisen. Michael Müller tackade alla inom polisen som tjänstgjort efter terrorattentatet igår för ett väl utfört arbete, även polischefen Klaus Kandt gjorde det klart för alla närvarande att möjligheten fortfarande finns att chauffören som utförde terrorhandlingen är på fri fot.

Samtidigt har 12 personer dött, 48 har totalt skadats svårt och 18 svävar mellan liv och död.

Den nya situationen där gärningsmannen som kört lastbilen eventuellt fortfarande är på fri fot och antas vara beväpnad och extremt farlig så är det troligt att han planerar att utföra ett nytt terrordåd. Polisen har varnat den tyska befolkningen att vara extra försiktiga och vaksamma när de vistas utomhus.

Thomas de Maizière (CDU) har under dagen informerat att den misstänkte föraren förnekar all inblandning i terrorattacken. Mannen berättar själv under förhören genom tolk att han kom till Tyskland som flykting 31/12 2015 och nu ett år senare har hans asylansökan fortfarande inte behandlats.

När mannen blev arresterad så hade han inga vapen på sig och hans kläder saknade helt blodfläckar. I förarhytten av lastbilen så har polisens tekniker funnit kvarlämnade kläder från chauffören med blodfläckar, detta talar för den anhållna personens oskuld.

1 KOMMENTAR

  1. Chauffören blev mördad och de som hade stulit lastbilen genomförde attacken. Det är därför som det finns blod på förarstolen men inget blod på terroristen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här