Enligt TT vi fått en ny samordnare mot våldsbejakande extremism. På meritlistan står bland annat att hon är författaren till den kända boken “Julmustens historia” samt en bok om “nostradamus”. Arbetet som Nationell samordnade fick Mona Sahlin lämna hastigt och lustigt efter att ha skrivit ut falska intyg till sin livvakt.


Anna Carlstedt har idag blivit utsedd av regeringen till Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Anna Carlstedt kommer senast från uppdraget som ordförande för Svenska Röda Korset och har dessförinnan bland annat varit förbundsordförande för IOGT-NTO. Carlstedt är forskare till yrket och finns idag på Ersta Sköndal högskola, avdelningen för forskning om det civila samhället.

– Det känns väldigt bra att vi nu får en samordnare på plats som kan fungera som kommittéens ansikte utåt under det dryga år vi har kvar av vårt uppdrag, säger Johan Dixelius, huvudsekreterare för kommittén.
– Under 2017 kommer mycket av vårt arbete att fokusera på det konkreta förebyggande arbetet såväl i våra kommuner som på nationell nivå. I den processen behöver många aktörer från hela samhället involveras och engageras. Anna Carlstedt har en gedigen förankring i civilsamhället och det kommer att vara en viktig tillgång för oss.
Anna Carlstedt tillträder den 1 Januari 2017.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här