Som vi var först av svensk media att rapportera inatt så är gärningsmannen en asylsökande från Pakistan som anlände till Tyskland i februari. Mannen är 23 år gammal enligt tyska medier och är nu identifierad. Då mannen hade ett antal identitet så tog den initialt tid att kartlägga vem mannen var därav att han under natten utpekades som både Afghanistanier samt Pakistanier.

MSM (marknadsledande media) som SVT, TV4, Aftonbladet , DN, mfl hoppades in i det sista att terrordådet skulle vara en olyckshändelse, då det till slut framgick att det var ett planerat dåd och lastbilen hade kört 50 meter i full fart in i folkmassan så började MSM hoppas på att det inte skulle finnas någon koppling till Islam. 

Länge påpekades det på nyheterna igår kväll att lastbilen var av polskt ursprung och medpassageraren som dog vid gripandet var en polsk medborgare. MSM hoppades och hoppades, Aftonbladet hoppades så hårt att på dagens löpsedel fick terrordådet väldigt lite utrymme. Dagens stora nyhet var att pensionärer hade blivit lurade på pengar.

 

Tidningen Die Welt uppger att den misstänkte heter Naved B – och under morgonen så stormade polisen ett flyktingläger där han tros ha bott för att säkerställa teknisk bevisning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här