Idag är det den 13e December och dagen till ära så firar vi Lucia en 100årig tradition med anor till förkristen tid.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna har med hjälp av en tecknad bild på Mohammed som Lucia och tillsammans med hans 9-åriga fru Aisha visat att alla kan fira Lucia ?

Bilden är en reaktion på debatten som har pågått under två veckor efter affärskedjan Åhlens PR-företag som valde att ha en rasifierad och normbrytande mörkhyad pojke som Lucia och vad som gick att läsa i de stora tidningarna samt på sociala medier var att “alla” kunde vara Lucia och att det var fint att utmana de gamla traditionerna där en blond flicka i ljuskrona gick först i tåget.

Många medborgare har varit kritiska till Åhlens tilltag och på det sociala forumet Facebook har många medlemmar kommenterat  Åhlens val utav att ha en rasifierad pojke som Lucia blivit “dömda” utav vänsterextrema personer samt feminister som rasister för att de inte uppskattade Åhlens pr-trick (läs mer om pr-tricket på Nyheteridag.se ).

Snabbt startades kampanjen #jagärhär på Facebook i en grupp, gruppen fick snabbt 40.000 medlemmar och syftet var att “lovebomba” alla “hatiska” inlägg som gjordes av de utpekade “rasisterna”. Kampanjen blev mycket lyckad initialt men det slutade med att på grund av all uppmärksamhet så bedjade pojkens föräldrar att Åhlens omedelbart skulle ta bort bilden i annonsen. Åhlens bestämde sig sedan för att ta bort bilden på luciapojken som hade exploaterats av företaget i kommersiellt syfte vilket Åhlens har gjort tidigare i att utnyttja barn. (läs mer om Åhlens utnyttjande av barnarbetare här )

Då “alla” kunde vara Lucia enligt de som var “politiskt korrekta” på sociala medier och inom marknadsledande media så lade Ungsvenskarna ut en bild på Mohammed med fru som firade Lucia. Det som sedan har utspelat sig idag visar återigen på att de “politiskt korrekta” har en otroligt stor dubbelmoral och det som var korrekt förra veckan är uppenbarligen inte korrekt längre. Det har gått så långt idag den 13e December att Ungsvenskarna har tagit emot över telefon bombhot mot en av deras lokaler i Malmö.

Mohammed och hans Fru Aisha firar Lucia.

Vi har samlat ihop ett axplock av de hot som skrivits på Facebook under dagen, se nedan och kan vara värt att kommentera att ett antal personer som har delat luciabilden har tagit emot hot över telefon, sms, samt över privata meddelanden på messenger.

De personer som nu hatar är Muslimer som känner sig kränkta på grund av att profeten för fredens religion har avbildats som Lucia. De personer som förra veckan påstod att alla kunde vara Lucia och att det var bra att utmana gamla traditioner visar nu sitt sanna jag.

Det återstår att se om #jagärhär nu kommer att “lovebomba” alla hatiska inlägg som muslimer och islamister gör på Facebook för att visa sin avsky för bilden.

Det finns också personer som tagit emot hot ifrån islamister att de ska mördas genom deras kontakter med “IS”. Att bli hotad till livet av terroristorganisationen “IS” är ett mycket allvarligt hot och vi på redaktionen hoppas att SÄPO verkligen håller koll på vilka som hotar personer som förespråkar demokrati med en god värdegrund med IS.


“Hoppas isis spränger er i luften fittor”.

Den stora frågan som återstår är :
Hur kan det vara “korrekt” att i förra veckan köra en kampanj för allas rätt att vara Lucia oavsett kön, färg, ålder, etnicitet och nu idag helt plötsligt tycka tvärtom ?
Något som åberopas i debatten är “normbrytande” att förändra Lucia pga av det ljusa håret, men Om det är något som är normbrytande är just att vara Svensk, då i världen finns väldigt få Svenskar med Muslimer väldigt många fler?

Kommentera gärna artikeln med dina egna reflektioner.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här