De senaste 30 åren har det varit obligatoriskt i skolan att lära sig Engelska som andra språk för alla elever. Personer med utländsk härkomst har fått undervisning i både sitt hemspråk samt svenska och engelska för att kunna integreras bra i det svenska samhället.

Vi har nu fått ta del utav ett helt nytt material som ska lära Svenska barn Arabiska och Muslimska traditioner redan på förskolan.

Ramadan-pyssel

“Första gången på svenska! En serie av Pysselböcker

Arabiska Alfabetet med klistermärken. ”

Att sådana pysselböcker i arabtalande länder skulle införas med det Svenska språket som inskolning i det nya moderlandet ses som otänkbart men varför är denna naiva extrema omtänksamhet tänkbar i Sverige?
Ser inte makthavarna försvårandet av integration genom att aktivt sätta Svenska språket som sekundärt och premiera andra språk före den Svenska kulturens språk?

Landet Sverige har en intressant framtid att möta där vi i framtiden inte kommer att kunna förstå läkaren, tandläkaren, läraren vad de säger till oss och våra barn, utan vi måste lära oss andra språk som modersmål i vårt egna land för förstå vad motparten säger.

Källa : Wikipedia – Engelskaundervisning i skolan

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här