Ett flertal har tipsat oss och vill att vi ska titta på hur censuren går till på sociala nätverk som Facebook och Twitter. Ett flertal individer upplever att de är systematiskt utsatta för förföljelse och det kvittar hur de agerar på det sociala nätverket för så fort en blockering av deras konto har blivit upphävd så kommer nya anmälningar som gör att kontot och profilen stängs av under en tid.

Vi tänkte ta ett exempel på hur censuren fungerar på Facebook. Det finns ett stort antal uppenbara “fejk-profiler” som sänder vänförfrågningar utan att du som användare har några gemensamma vänner. Det finns ett mönster att dessa profiler sprider grovt sexuellt innehåll i deras inlägg och bilder.

I denna artikeln tittar vi närmare på ett exempel på en utav dessa profilerna som på brokig svenska skriver inlägg som innehåller orden “Vuxen” “Man” “knullar” “vän” “blyg” “dotter”. Trots flera anmälningar till Facebooks granskningsfunktion så följer inlägget reglerna. Inte nog med att inlägget följer gemenskapsreglerna, det innehåller även en maskerad länk till en sida som sprider malware/virus genom pop-ups.

Till inlägget på Facebook som främjar pedofili som följer “Gemenskapsreglerna”

2016-11-19-17_53_29-mirjam-linderoth-%e2%80%8e-microsoft-edge

“Vuxen man knullar hans vän är blyg dotter , 844 091 visningar ser nu ! facebook(maskerad hyperlänk)…..”

Länken som ser ut att gå till Facebook går till en helt annan sida som sprider virus och sexuellt innehåll http://hottest-naked-girlsxxx90.blogspot.com/ (använd gärna en ad-blockerare + bra antivirus på datorn vid besök).

Vid anmälning av inlägget för “naket innehåll” så bryter detta uppenbarligen inte mot Facebooks gemenskapsregler.

2016-11-19-17_52_52-support-inkorg-%e2%80%8e-microsoft-edge

Detta innebär att enligt alla paragrafer i gemenskapsreglerna på Facebook så är det godkänt att skriva ord som “Vuxen” “Man” “Knullar” “Dotter” i samma inlägg och samtidigt länka till en sida som sprider virus.

Om du som läsare har fler tips när censuren inte fungerat mejla oss gärna på dissidenter[email protected] . Om du vill få våra senaste artiklar i ditt flöde på Facebook så “gilla” våran sida på https://www.facebook.com/Dissidenterna

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här