Världsfrånvända sjukan fortsätter hos Miljöpartiet, jämställd snöröjning skall uppnås enligt trafikborgarrådet  Daniel Helldén (MP) till varje pris, fast att katastrofläge var nära på rådande i Stockholm enligt Polisen

Citat från SvT den 10 November 2016 säger Daniel Hellden följande:

” Det är alltid svårare att ta sig fram gående och kollektivtrafiken ska prioriteras först. Det pågår ett arbete för att skapa en jämställd snöröjning. Vi har lagt nya pengar i den budget som vi ska ta nästa vecka för att ta ytterligare ett steg mot det här målet,  men vi är inte framme än, säger Daniel Helldén. Läs full artikel hos SvT.

Enligt Polisen så var det närmast en samhällsfarlig situation pga av prioriteringar, vilket även trafikborgarrådet erkänner till SvT:

“Svt-reporter – Men det var ju inte okänt att det skulle komma snö? 

Daniel Hellden  – Jag har bett trafikkontoret att förklara läget och hur vi tar hand om snön. Men det inte bara Trafikkontoret som har problem, utan även SL och Trafikverket. Men så här dåligt ska det inte vara.”

Även polisen påpekar problemet med prioriteringen som Miljöpartiet har tillsammans med det rödgröna styret genomfört och närmast kan beskrivas som samhällsfarligt:

Efter gårdagens rekordoväder i Stockholmstrakten larmar nu polisen om att snöröjningen varit så bristfällig att viktiga samhällsfunktioner hotats.” Läs mer här>

Kontentan av detta är att Miljöpartiet och FI samt Socialdemokraterna anser att:

Brandkåren skall bli försenade till bränder,
Polisen ska inte hinna stoppa pågående mord eller att ambulanser inte skall hinna fram till sjukhuset i tid för att rädda döende patienter. Samt att vanliga bilister riskerar nu att köra av vägen och kör då istället på gångtrafikanterna…. För att det är ju viktigare med en jämställd snöröjning.

Som en läsare skrev till dissidenter.com så var det andra bullar under 60-70 talet med flertal snömaskiner för bilarna och gossar som grävde för gångtrafikanter, vilket gjorde vintern behaglig att vandra eller att köra bil inom Stockholms tullar.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här