Den utvecklingsstörda kvinnan larmade polisen tidigt på morgonen runt kl 2 den 9 juli till Brandbergens centrum i Haninge.
En 25 årig kvinna med utvecklingsstörning ska ha utsatts för en gruppvåldtäkt inför flera vittnen.Nu har tre av männen, 29, 35 och 47 år gamla, åtalats för grov våldtäkt. Samtliga förnekar brott.
Tidigare under kvällen hade kvinnan besökt en kvarterskrog i Brandbergens centrum. Där ska hon ha träffat en av de åtalade, en 29-årig man.
– Då restaurangen stängde vid 02 gick de ut därifrån tillsammans, säger kammaråklagare Anna Stråth.
Utanför krogen ska kvinnan och den 29-årige mannen ha träffat på de tre andra männen 50 meter från utgången till krogen ska sedan de grova övergreppen ha ägt rum.
– Där blev kvinnan våldtagen av fyra män utomhus, säger åklagaren.
Enligt åtalet ska männen ha dragit kvinnan i håret och hållit fast henne i armar och ben, för att sedan ha genomfört orala och anala samlag.
Flera personer ska ha blivit vittnen till gruppvåldtäkten och ropat åt gärningsmännen att sluta, samtidigt som de även larmade polisen.
– Polisen kom till platsen 15-20 minuter efter det att krogen stängt. Den fjärde gärningsmannen hann springa därifrån, hans identitet är fortfarande okänd.
Det finns flera uppgifter om att kvinnan inte hade velat detta och visat det tydligt och gjort motstånd. Att en kvinna utomhus utsätts för oralsex och analsex inför vittnen är uppenbart att det är något som kvinnan inte har velat
Åklagaren menar att bevisningen inte är helt enkel då en juridisk bedömning av kvinnans tillstånd ska beaktas då kvinnan har varit berusad vid tillfället. 
Samtliga gärningsmän förnekar att de haft sexuellt umgänge med kvinnan, två av dem ska ha påstått att de ska ha sett någon annan som haft sex med kvinnan.
Polisen har säkrat ett svagt dna från kvinnan på en av männen.

– Det talar i någon mån för att det kommit från målsäganden.
Kvinnans målsägandebiträde, advokat Ingela Ekman Hessius, kan inte kommentera åtalet i nuläget eller svara på frågan hur hennes klient mår.
– Det råder sekretess, säger hon.
Rättegången mot de tre männen inleds på måndag i Södertörns tingsrätt.
Källa : Aftonbladet
Dissidenter.com kommer att följa upp rättegången.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här