Våldtäktsmannen tog flera foton av offret efter den utförda våldtäkten.

Offret låg chockad och hjälplös efter våldtäkten, men tittade upp när hon hörde att våldtäktsmannen var kvar i rummet då ser hon att han står och fotar henne. 

Våldtäktsmannen hann ta flera bilder obemärkt först medan offret inte såg det för att hon låg med huvudet vänt bort från kameran. 

Men enligt befintlig svensk lagstiftning så frias nu våldtäktsmannen för själva fotograferingen som kallas kränkande fotografering.. 

Varför frias han? 

-Jo, för att offret såg på när våldtäktsmannen tog “en” av bilderna på henne, därför är det inte kränkning, enligt lagen på grund av den där enda bilden där hon tittar in i kameran. 

Hovrätten friar därför våldtäktsmannen för kränkande fotografering med motiveringen att offret var medveten om att hon blev fotad. 

Jo men visst, men offret var också väldigt medveten om hur våldsam han är. Då han just brutit sig in i hennes hem och våldtagit henne. Skulle hon verkligen börja tjafsa med honom om bilder? 

Låter det logiskt?

Nej vi ställer oss väldigt tveksamma till denna dom. 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article23746474.ab

källa: Aftonbladet 

1 KOMMENTAR

  1. Kränkande fotografering kräver att det sker dolt. Har fotografering inte skett dolt i ett sådant här sammanhang använder man istället sexuellt ofredande som åtalspunkt. Åklagaren har varken valt sexuellt ofredande. Det är alltså en brist hos åklagaren och inte hos lagstiftaren.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här