Camilla Sandelius har sedan den fruktansvärda gruppvåldtäkten på Gotland för två veckor sedan blivit utpekad som talesperson för “upproret” mot det ökade våldet mot kvinnor kvinnor i samhället.

Vi har idag intervjuat Camilla som är en av ledarna för medborgargardet på Gotland. Medborgargardet grundades för ett par månader sedan när det på Gotland började ske en stor ökning brott som skapade otrygghet bland öborna.

Medborgargardet har som funktion att informera varandra om händelser på ön, samt att nattvandra för allas trygghet.

Under de senaste två veckorna har Camilla fått utstå en skrämmande hetsjakt både från “gammelmedia” men även ifrån helt främmande människor på Facebook.

Vi har under veckan fått ta del av de hot som blivit en del av Camillas vardag efter att hon stått upp för den våldtagna rullstolsbundna kvinnan.

Det pågår nu ett drev mot henne startat av en kille med extremt tvivelaktig bakgrund. Vi har fått ta del av skärmdumpar från hans hot.

Vi har även fått lyssna på intervjuer som så kallad “gammelmedia” har genomfört med Camilla. Bland annat har vi lyssnat på intervjuer gjorda av journalister från Sveriges Radio men även ifrån Aftonbladet.

Det som faktiskt sägs i de inspelade intervjuerna jämfört med hur gammelmedia sedan valt att vinkla det är otroligt skrämmande.
Journalisterna från gammelmedia som intervjuat Camilla har inte bara vinklat och censurerat intervjun utan dom har även tagit hela ord och meningar helt ur sitt  sammanhang. Dessutom har vissa väsentliga uttalanden från Camilla helt uteblivit.

Det har gått så långt att all gotländsk media gick ihop i fredags i ett unikt samarbete enbart för att stämpla Camilla som nazist / rasist.

Känd nazist bakom filmattack – Expressen
Fria Tider – Hängs ut som nazist och rasist
Ingrid och Conrad – Intervju med Camilla
Petterssons Blogg
26 årig kvinna bakom gardet

Hot

Camilla har under veckan tagit emot 100-tals hot på Facebook. Hoten är fördelade främst via PM men även i kommentarer på olika inlägg som är relaterade till gruppvåldtäkten.

Det har gått så långt att Camilla har blivit hotad av en person om att denne tänker kontakta hennes arbetsgivare och att hon ska bli “uthängd” som nazist.

Camilla som är medlem i facket är mycket väl medveten om sina rättigheter och skyldigheter och kommer gå vidare med detta hot på fullaste allvar.

Hon har nu vid upprepade tillfällen blivit utsatt för diverse förtal och felaktiga påståenden helt utan grund.

Gammelmedia har gått så långt som att faktiskt använda orden “nazist/rasist” i sin beskrivning av Camilla Sandelius. Dom har alltså helt utan grund stämplat Camilla som främlingsfientlig utan att presentera några som helst bevis för detta.

Vi kan bara hoppas att hennes arbetsgivare förstår allvaret med dessa hot från mobben om att försöka utföra disciplinära åtgärder mot henne som ska innebära att Camilla förlorar sitt levebröd.

Enligt lagen om yttrandefrihet får en arbetsgivare inte förfölja en anställd pga politisk övertygelse. Så vi kan bara hoppas att hennes arbetsgivare är så pass klok och rättvis att han väljer att ignorera det drev som nu pågår.


I tidningarna på Gotland så har det publicerats bilder på Camilla Sandelius ifrån en intervju av granskning Sverige,  på samma bild (två olika bilder sammanfogade till en) så syns individer från demonstrationen som Nordfront genomförde vid ett helt annat tillfälle.

Självklart är detta ett medvetet försök att svartmåla och få Camilla felaktigt bli utpekad som medlem i främlingsfientliga organisationer vilket inte kan bli mer än fel.

Sanningen är den att Camilla står upp för utsatta kvinnor, inget mer och inget mindre och detta är bara ett otroligt ohederligt sätt för gammelmedia att peka ut Camilla som nazist.

“Camilla är inte medlem Nordfront eller någon annan nazistiska eller rasistisk organisation, hon har till och med bestämt tagit avstånd från dom.”

Dagens demonstration mot sexism och rasism

Idag klockan 16.00 kommer Fi / V att genomföra en demonstration från Gotland mot sexism och rasism.

Camilla har på grund av den ökade hotbilden som nu är riktad mot henne tack vare gammelmedias felaktiga påståenden, valt att inte delta eller besöka demonstrationen.

Medborgargardet på Gotland har inte organiserat någon samling i relation till dagens demonstration. Från fastlandet kommer det troligtvis att komma individer från vänstersidan för att visa sitt stöd för demonstrationen.

Då sverige nu har delats i två läger och aldrig tidigare varit så här polariserat så kan vi bara utgå ifrån att dagens demonstration på Gotland kommer att bli mycket stökig. Polisen har kraftsamlat under dagen för att säkerställa trygghet för allmänheten.

Det “goda hatet”

Camilla har sedan den avskyvärda händelsen blivit intervjuad av både gammelmedia samt alternativmedia.

Trots att hon fått utstå ett stort antal hot så har hon inte låtit sig tystas.

Hela syftet med gammelmedias stämpling av henne är att hon ska “tystas”.

Trots den stora mängden hot som hon mottagit så känner hon just nu att det inte finns någon anledning att polisanmäla dem, detta då när hon tagit mot hot tidigare så har polisen lagt ned anmälningarna på grund av “spaningsuppslag saknas” trots att individens namn + hot framgått på skärmdumpar.

Säkerhet

Camilla säger i intervjun att hon känner sig trygg och att alla på ön håller ihop. Hela tiden har hon personer runt omkring sig som gör att hon känner sig trygg.

Det är helt sjukt att det i Sverige år 2016 ska bli så att för att man står upp för ett brottsoffer så ska man ta emot hot och bli uthängd i gammelmedia med fruktansvärda epitet.

Man kan undra hur de journalister som hänger ut Camilla skulle uppleva om alternativmedia gick ut med namn och bild på dem med epitet som “kommunistsvin” “vänsterextremist” “folkmordsvurmare” ?

Utredningen

Camilla har tagit del av utredningen av våldtäkten. Där framgår det tydligt att den rullstolsburna kvinnan upprepade gånger sagt “NEJ, NEJ, NEJ” när männen våldtog henne. Åklagaren släppte de anhållna misstänkta enbart på grund av teknikaliteten att kvinnan inte gjort tillräckligt med motstånd och att deras berättelser mellan brottsoffer och gärningsmän går isär.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här