Hur Expo gjorde Gotland rasist/nazist/fascistiskt över en natt.

1
3042

Vi fick tips om en helt absurd insändare i Hela Gotland.

http://mobil.helagotland.se/opinioninsandare/1930-talet-upprepar-sig-13184301.aspx

“De brunas stöveltramp hörs igen på våra gator och torg” Så inleds denna Arnstad-inspirerade insändare som inledningsvis är så absurd att man tillåts småle. Men sen händer något. Insändaren hävdar att man inte alls vill ge sitt stöd för den utsatta kvinnor utan att nazistiska krafter uppmanar gotlänningarna till att bilda medborgargarden: “Samma sak hände i Tyskland på 1930-talet. Då, precis som nu, var det vanliga medborgare som gick på retoriken och trodde på lögnerna. Då var det judarna som var ”fienden”. Nu är det ”invandrarna”.”

Denna absurda paranoia mot medborgare som vill protestera och visa sin avsky, BÅDE mot det avskyvärda brottet och frisläppandet av 5 asylsökande, är omfattande. Att hävda att man använder det avskyvärda som svepskäl? Extremt lågt att negligera människors känslor och oro.

Det är ingen slump att Expos David Poohl pratade om detta i fredags på SR och som ett brev på posten kom denna insändare av Erik Frasse Fransson som förövrigt är politisk chefsredaktör på Gotlands tidningar, tidigare ombudsman på Metall mm. Alltså ingen random gotlänning som hör stövltramp på Gotlands gator och torg.

David Poohl säger till SR att man har Gotland “på radarn” efter hoten på Gotland. Med andra ord har Expo nu fullt upp med att kartlägga och åsiktsregistrera gotlänningar som fått nog. Men Poohls bisarra kommentar tar nog priset och säger en del om hans egna inställning brottet som skett :“Men det är mycket möjligt att man reagerat på nåt som men med lite information tolkat som någon form av orättvisa”

“Man”: gotlänningarna. Reagerat på “nåt”: en brutal gruppvåldtäkt. “Någon form av orättvisa”: Att gärningsmännen släpptes.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6536258

Att man (SR i detta fallet) fortsätter att envisas med att kalla Expo en antirasistisk partipolitiskt obunden stiftelse tillåter redaktionen att småle en smula igen.

Dock kvarstår flera allvarsamma frågor: Hur kan Expo få hållas? Att helt öppet insinuera kartläggning av Gotlands befolkning? Vem kontrollerar deras “info” och var den kommer ifrån? Hur den inte ens blir ifrågasatt när man förtalar människor i stor skala? Är deras tillvägagångssätt ens lagliga? Det värsta: Allt är med regeringens stöd.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här