Granskning : Bert Karlsson lägger ner 40 av 44 asylboenden.

0
458

Bert Karlsson varslar 500 anställda då hans och hans barns företag Jokarjo AB lägger ner 40 av 44 boenden. Bert, med sina nobla intressen, skyller på att politikerna lägger över allt på kommunerna är förvisso sant men att hävda att det får katastrofala följder är ju bara skrattretande då företaget har gjort sig en rejäl hacka på dessa verksamheter.

“-Vår verksamhet slås ut av den här nya politiken där staten lämpar över ansvaret på kommunerna, som i de flesta fall inte kommer att ha en chans att ta hand om alla. Politiken kommer att få katastrofala följder, säger Bert Karlsson.”

Jokarjo AB omsatte 2015: 201 528 477 kr och den sista omsättningen låg på “blygsamma” 167 141 000 kr. Gissa vilka som betalar? Det är givetvis inte bara Berts bolag som går med vinst, listan är lång och vinstmarginalerna är i många fall mycket högre än Berts. (Se hela listan i länken nedan)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/granskning/article21648913.ab

Det är således politiken som satt oss i denna situationen som är katastrofal Bert Karlsson, inget annat.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/bert-karlsson-lagger-ned-nastan-alla-asylboenden

Utöver detta plockar Bert även ut 6 miljoner i lönebidrag från Arbetsförmedlingen, även dessa pengar är direkt ur skattebetalarnas ficka. Mer makabert är ju att Bert faktiskt säger att pengarna finansierat nattpersonal som man inte behöver:

“-Med hjälp av de här bidragen har vi kunnat ha cirkusföreställningar, svenskundervisning och nattpersonal som vi egentligen inte behöver.”

Bert hycklar inte heller över att han utnyttjar varenda centimeter av vad systemen har att erbjuda: “– Jag skattar i Sverige, det gör inte dem (andra riskkapitalister Bert kritiserat för att vara giriga). Jag följer bara det system som finns. Det är självklart att jag utnyttjar och precis som alla andra företagare använder det system som finns.”

Så nej det är inte synd om Bert Karlsson och hans oro för framtiden gäller ju främst hans eget kapital. Redaktionen ser utvecklingen som positiv då Sverige måste sluta läcka pengar till dessa verksamheter till ockersummor på skattebetalarnas bekostnad.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här