Bert Karlsson lägger ned 40 av sina 44 asylboenden. Samtidigt varslas ungefär 500 anställda, skriver GT idag. Totalt så har 90% av de anställda på Jokarko blivit varslade om uppsägning.
Totalt idag äger Bert Karlsson ca 20% av den svenska asylindustrin och det är de nya reglerna för ersättning samt minskade statsbidrag till kommunerna som nu gör att Bert lägger ned sin verksamhet. 

Det är under nästa år som Jokarko lägger ned totalt 40 av 44 boenden, samtidigt som bolaget varslar ungefär 500 anställda, skriver GT.

I takt med att antalet asylsökande minskar minskar även behovet av boenden. Migrationsverket har även ändrat sin policy och tanken är att kommunerna nu ska stå för boendena. Myndigheten har redan börjat säga upp avtal med boenden på en rad orter runt om i landet.
– Vi har redan fått avtal uppsagda och de löper ut ett efter ett inom kort. Det sista tror jag går ut i september nästa år, säger Bert Karlsson till GT.

Till GT säger Bert Karlsson som är mycket kritisk till Migrationsverkets nya policy.

“– Vår verksamhet slås ut av den här nya politiken där staten lämpar över ansvaret på kommunerna, som i de flesta fall inte kommer att ha en chans att ta hand om alla. Politiken kommer att få katastrofala följder, säger Bert Karlsson.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här