Vad vet vi såhär långt i utvecklingen sedan en kvinna  i lördags anmälde att hon blivit våldtagen av ett antal män på ett asylboende på Gotland ?

  • En rullstolsburen kvinna i 30-års åldern har blivit våldtagen i timmar på ett asylboende på Gotland.
  • Två utav de misstänkta erkänner att de har haft samlag med kvinnan.
  • Enligt åklagaren så juridiskt sett så fick han släppa de frihetsberövade männen då kvinnan hade blivit paralyserad och inte gjort motstånd under våldtäkterna.
  • Åklagaren och hans fru har blivit hotade i hemmet av personer som gjort hembesök.
  • Killarnas historia är samstämmig och strider mot kvinnans utsago om vad som skett.
  • De misstänkta är släppta på fri fot i avvaktan på att teknisk bevisning ska analyseras. Det är bara att utgå ifrån att åtalet kommer att läggas ned och männen kommer att bli friade.

Ur ett juridisk perspektiv ger denna fruktansvärda händelse ett helt absurt händelseförlopp. 

Är det så att alla handikappade och rullstolsbundna kvinnor numera är fritt mål för hormonstinna män som gillar att våldta svenska kvinnor i grupp ?

Statistiken över våldtäkter i Sverige talar sitt tydliga språk och det antas att 25% av alla kvinnor i Sverige kommer att våldtas under sitt liv. Dvs en utav fyra kvinnor kommer att få sitt liv förstört för alltid , men veckans händelse visar också att gäng enkelt kan ljuga ihop en historia och våldta en handikappad försvarslös individ och sedan gå fria från våldtäkten. 

Om detta fenomenet sprider sig så kommer de individer som utför våldtäkter på försvarslösa handikappade kvinnor att se dem som fria måltavlor att våldta utan att det ger några juridiska konsekvenser.

Åklagaren Mats Wijlborg har släppt de misstänkta och till Aftonbladet förklarar han varför :

” – Själva gärningen baseras inte på våld eller hot utan att man utnyttjat hennes speciella belägenhet. Målsägandens berättelse är inte så pass robust att den kan ligga till grund för en häktning. Den avviker så mycket från de misstänktas berättelse. Sammantaget gör jag den bedömningen att det inte når upp till skäl för häktning. “

Arga personer på Facebook har skickat meddelande till åklagaren och det svenska folket är vansinniga. Sexualbrottslagen är tyvärr tandlös när en rullstolsbunden kvinna säger NEJ men blir så pass rädd/passiv så hon inte slåss/river/skriker eller gör motstånd. Hade hon rivit gärningsmännen och kämpat emot så hade de troligtvis fortfarande varit häktade. 

Sverige fortsätter dag för dag att bli mer likt landet “Absurdistan

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här