Det är så att det gör ont i hjärtat av att skriva om detta. 

En lojal anställd som burit ut posten i 40 år, men som inte har körkort sedan han blev diagnostiserad med epilepsi för 30 år sedan blir nu av med sitt jobb på Postnord. 

Detta trots att mannen utan problem har delat ut posten genom att använda cykel som så många gör. Vilket även är mer miljövänligt än att använda bil.

Postnord har elcyklar i sitt utbud men dessa har mannen inte fått ta del av. 

Istället så förlorar nu mannen sitt jobb endast 2 år före den pension som han blev lovad vid anställningen.

Det löftet är som bortblåst, då Postnord inte verkar ha någon som helst avsikt att infria givna löften och överenskommelser.

Varför blir mannen av med sitt jobb? Jo, för att han inte har körkort! 

Det är den enda anledningen. 

Ändå har han under 40 år bevisat att han mycket väl kan sköta jobbet utan bil, genom att använda cykel. 

Detta är det nya kalla omänskliga och ohederliga Sverige. Postnord borde skämmas!

Alla företag borde slåss om en sådan lojal, punktlig och arbetssam människa som Tommy Hinders som inte låter en sjukdom hindra sig från att arbeta.

Hur många andra människor hade satt sig på en cykel och istället cyklat med posten i alla väder under de 30 år som det har gått nu sedan diagnosen?  Svaret är förmodligen inte jätte många. 

Vissa hade sannolikt sjukskrivit sig med hänvisning till sjukdomen och då automatiskt blivit en ekonomisk belastning för samhället då man inte betalar in skatt längre på samma sätt utan får bidrag utbetalat istället, men inte Tommy han har arbetat och därmed betalat in skatt och värnat om vårt samhälle under hela sitt liv och detta är tacken han får. Skamligt! 

Nu vore ett upprop på plats från samhället, det bästa vore givetvis om Postnord tog sig i kragen och lät Tommy arbeta de 2 år som är kvar.

Men om så inte blir fallet, vem av er kan då tänka sig ge Tommy ett arbete i Mora?Hans karaktär och pålitlighet råder det uppenbarligen ingen tvekan om.

Fram med solidariteten nu gott folk, visa vilka fantastiska människor ni är.

www.aftonbladet.se/nyheter/article23647164.ab

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här