Den anrika tidningen Svenska Dagbladet har under dagen 29 september låtit en av sina journalister med muslimsk bakgrund skriva en artikel som angriper en jobbannons för att den innehöll budskapet om kristna konservativa arbetare från Filipinerna som om det vore något konstigt i ett kristet sekulärt samhälle som Sverige.

Journalisten Negra Efendić som även är muslim och Bosnier och arbetar för Svenska dagbladet sedan år 2007 ,
hånar den 29 September Attendo AB i tidningen SvD-Näringsliv, ( läs artikel här )för att Attendo har valt att lägga ut en annons om att de anstäler 60 filipinska sjuksystrar som kommer från ett kristet land med konservativa värderingar.
med att sätta rubriken ” Attendo pudlar efter märklig annons ” verkar det som att journalisten vill förlöjliga det Svenskregistrerade företaget för sitt val av arbetare.

negra-efendic6
https://twitter.com/NegraE/status/781463385334509568

Läser man jobbannonsen så finns inget märkligt i det hela utan det är en åsikt som tillskrivs av svd-journalisten och där SvD-tidningen används av journalisten för sitt hån mot ett företag som i ett kristet Svenskt sekulärt samhälle väljer kristna arbetare.

Citat från annonsen av Attendo :
“Filippinerna är ett kristet land 90 procent av religionen är kristen. De kommer från ett mycket konservativt ställe och värdesätter religion, familj och gemenskap bland annat. I genomsnitt går filippinier till kyrkan minst en gång i veckan.”,

Detta reagerar journalisten Negra Efendić och pressar med formuleringen när hon intervjuar Carina Andersson från Attendo:

“De skriver att de här personerna går i kyrkan och är väldigt konservativa. Tycker du att det är professionellt att uttrycka sig så?”
Attendos ansvarige besvarar:

“– Det är klart att det inte är det. Det är otroligt olyckliga formuleringar, det är ingenting som vi står bakom, säger Carina Andersson.”

Detta finns inget konstigt men när en journalist söker upp ett företag och utger sig vara från SvD-Näringsliv så blir det mer förståeligt att Attendo backar.

Dock blir det mer förståeligt när vi dissidenter.com gräver om Negra Efendić att hon hyser agg då det är vida känt problemen i Bosnien att relationen mellan Kristna och Muslimer inte är den bästa. Och ju mer man ser vem hon är “Negra Efendić” så förstår man att SvD utnyttjas av henne som ett verktyg för sin muslimska tro.

Och det är ytterst konstigt att den ansvarig utgivare Fredric Karén, eller tj chef för SvD Näringsliv Gunvor Frykholm inte har reagerar över jävsituationen att en muslim söker upp och närmast jagar en kristen arbetsgivare ang hur man skriver en annons speciellt när det rör sig om något som normalt som har med Svensk kultur att göra.
För att om hennes arbetsgivare inte har insett att hon är muslim, så måste utgivaren vara blind samt blind för hennes historik från Bosnien och Hercegovina-kriget. 1992-95
negra-efendic1Bosnien och Hercegovina-kriget. 1992-95 “Mäns, kvinnors och barns kroppar och allt detta bara för att de var muslimer”  Läs mer om kriget här >>

Negra Efendić verkar även för ett Sverige med ökad invandring speciellt från Bosnien,
då hon använder  SvD som sin megafon för att propagera för att fler muslimer skall komma till Sverige och då i åtanke om att just sin egna befolkningsgrupp skulle vara det bättre slaget, nästan känslan om överlägsenhet. Det är dock intressant att hon själv skriver den artikeln. “Bosniers integration sticker ut – gåta för forskare “
negra-efendic3

SvD är ett anrikt företag med lång historia i Sverige som nu nedlåter sig med en journalist som tar ut sitt religiösa hat mot Svenskar och kristna företag på grund av? Kanske pga kriget i Bosnien och Hercegovina där tusentals Muslimer dödades av kristna.

Men att detta hat skall gå ut över Sverige bör genast stoppas av SvD:s ansvarige utgivare.

/Herr Mus

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här