Det finns ett dolt problem i sverige. De som äger mediabilden är landets samlade journalistkår. Ett flertal undersökningar har gjorts under årets lopp och resultaten är skrämmande då en majoritet av journalisterna sympatiserar med MP / V.

Kent Asp vid Göteborgs universitet forskar om journalisters partisympatier, presenterade denna undersökning i juni 2015. 

Då angavs 82% av journalisterna inom SR.se att de var rödgröna. Inom SVT är Vänsterpartiet större än den samlade borgerligheten.

Det blir ett demokratiskt problem när den samlade journalistkåren sympatiserar med vänstern i majoritet och inte speglar den väljarbasen som representerar den svenska befolkningen. 

T ex när journalisterna på SVT röstar i majoritet på  Vänsterpartiet så genomsyrar detta allt som de gör. Det är bara att lyssna på t ex Täppas Fågelberg , eller varför inte de program som P1 producerar. Snyftiga reportage om flyktingar och tydlig agendajournalistik.

Om en människa säger sig sympatisera med Moderaterna, centerpartiet eller Liberalerna. Men likväl slår ett slag för ”politisk korrekthet”, och att man inte ska kritisera nyanlända, sextrakasserande araber, eller invandrares kriminalitet, eller islam som ideologi.
Med tanke på partisympatierna hos vår journalistkår, blir ju dessa per automatik, en produkt av en förljugen politik och journalistik, med en förljugen agenda, som inte tål att beskådas i dagsljus, och måste med alla tänkbara medel, mörka sanningen. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här