Dissidenter granskar vecka 39 om Sant eller Falskt

Metro skriver i en köpt artikel från ” TT ” att Mark Zuckerberg skulle ge alla sina pengar till välgörenhet, vilket är helt fel. Om inte METRO har gjort syftnings-fel med sin rubrik. Publicerad 22 September.

metro1metro2

Mark Zuckerberg är en entreprenör och framgångsrik och engagerar sig i flertal sociala välgörenhetsprojekt. Men av egoistiska skäl? Att ge bort sina hårt förvärvade pengar är inte vanligt speciellt när man bygger massa dyra hem med säkerhetsvakter som kostar miljoner.. skulle du göra det?

Att Mark Zuckerbergs förmögenhet skulle vara 363 miljarder kronor är felaktigt citerat av den Svenska statliga byrån TT ang att Mark skulle ge bort 99% då Marks totala förmögenhet är ca 54 miljarder= 461 miljarder kronor.  (efter dagens växelkurs 27 September), vilket innebär 25% är kvar i Facebook.. men har Mark Zuckerberg verkligen gett bort sina pengar?

Sanningen är att Mark Zuckerberg inte donerar sina pengar till välgörenhet då hans pengar ges till en stiftelse med “non-profit” mål och där Mark själv är ägare och kontrollerar pengarna.
Kritikerna hävdar att Mark gör detta av skatteskäl, läs mer på CBS-News om skatteplaneringen.
“Zuckerberg is not “giving away” 99% of his FB wealth. He’s “donating” his FB shares to an LLC that he controls, for minimizing taxes.”

Och det är väl inte första gången rika personer försöker skatteplanera. I detta fall kanske för att fila på sin yttre fasad?

Artikeln har köpts av Metro ett flertal gånger med olika rubriker av samma ämne
December 2015   , September 2016 , är det så att Facebook betalar Metro.se att publicera snälla artiklar och fila deras fasad? Det förblir osagt för stunden.

Metro.se är likväl ansvarig då det publicerar artikeln från TT under Metros utgivningstillstånd , problemet är att det mesta i Metros tidning är köpta artiklar eller känsloskrivna artiklar genom krönikor eller nöjesnyheter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här