En av de fyra männen som blev skottskadade i söndags har avlidit. Av de fyra skadade har två fått lämna sjukhuset med lindriga skador. Polisen hoppas nu att få in uppgifter på vilka gärningsmännen är. Många vittnen är dock rädda för att uttala sig. 

Fortsatt inlagda på sjukhuset i Malmö är en man samt hans kamrat som ligger inlagd i Lund. Alla fyra männen som blivit utsatta för attentatet är i 20-års åldern. Av de skadade så är minst ett “par” av dem tidigare kända av polis. 

Polisens tekniska undersökning har inte gett tillräckligt med spår för att gripa gärningsmännen. Polisens enda hopp står nu till att vittnen ska våga träda fram. Polisen arbetar enligt metoden att kartlägga brottsoffernas vänskapskrets och eventuella fiender. 

Det finns vittnesuppgifter att skotten ska ha kommit från automatvapen. Huruvida skotten kan kopplas till mordet på en 39-årig man på samma innegård i april i år det för tidigt att spekulera om. 

Minst en kula från skottlossningen var nära att träffa helt oskyldiga personer i en närbelägen bostad. Enligt polisanmälan från familjen så gick ett skott in via fönsterkarmen innan det satte sig i en köksvägg.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här