En höst av snyftreportage då verkligheten kom ikapp

1
678

I takt med att mainstream/gammelmedia får stå med brallorna nere ju fler sanningar som kommer fram, kommer ju också en stor andel snyftreportage för att fylla luckorna. Alla vill givetvis undvika ansvarsfrågan men Morgan Johansson tar priset.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/hopp-byts-mot-fortvivlan

I många fall skriver nu Migrationsverket upp åldrarna på ensamkommande som nu får avbryta skolgång och flyttas till transitboende för vuxna (oklart hur många då ingen statistik finns) Redaktionen kan förstå deras stora besvikelse då politikerna haft godhetshybris med den humanitära stormakten som mål.

Muhamed berättar: – Han var jättesnäll. Jag frågade honom om jag skulle få uppehållstillstånd och han svarade ”varför inte”, hävdar Mustafa. På Mustafas vägg i hans rum hänger ett foto när han och Morgan Johansson poserar tillsammans, båda leende. Nu känner han sig förd bakom ljuset.

– Varför sa han så? Jag känner mig lurad, säger han.

Ja varför sa han så? För det första ett mycket arrogant sossesvar. “Varför inte”? Ett korrekt svar skulle kunna vara: “Alla med asylskäl som kan styrka sin identitet och ålder är välkomna i Sverige för skydd”

Som bekant blev ju halva svenska folket lurade även dom så den värme migranterna möttes av förra året är nu utbytt med kyla. Eller verklighetsförankring skulle redaktionen vilja kalla det. Tacksamma Azmatgul säger till SVT att: “Nu är det bara kallt”.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/migrationsministern-ger-manniskosmugglare-skulden

Morgan Johansson i sin tur vill inte ta åt sig alls utan skyller allt på människosmugglarna. Jaha? Men om Sverige inte haft världens generösaste bidrags och välfärdssystem så KANSKE många av dessa människor inte riskerat livet och inte tagit sig genom 6, 7, 8 eller 9 länder för att komma hit? Bara en tanke…

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/manga-av-ungdomarna-kommer-att-ga-under-jorden

Vad kommer då att hända? Ytterligare tusentals unga män kommer att gå under gjorden och vistas i Sverige illegalt. Inte utan att belasta samhället genom ex kriminalitet. Den tunga sorten.

Det värsta och det som skaver extra mycket är dock att INGEN vill ta ansvar, eller ens kännas vid dåliga beslut. Ingen som säger “det här gick inte så bra”, ” Vi hade fel” eller “Nu gör vi om, rätt ska vara rätt”.

Det är inte värdigt. Inte mot någon.

 

 

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här