Enligt polisen råder det fullt kaos nu i Malmö. Tidigare på kvällen precis innan klockan 7 skottskadades 4 personer på Censorsgatan i de södra delarna av Malmö.

De vårdas just nu på SUS i Malmö efter skottlossningen. Enligt uppgift ska ett 20-tal skott ha avfyrats från automatkarbiner. Gärningsmännen attackerade de hjälplösa offren som satt i en personbil. Efter dådet ska gärningsmännen ha flytt på moped från platsen.

Vid 22-tiden var det fortfarande oklart hur skadade de 4 personerna är. Runt Censorsgatan har polisen gjort stora avspärrningar, troligtvis i syfte att säkra viktiga bevis från attentatet.

Av de 4 offren så har 3 på okänt sätt lyckats ta sig till akuten utan hjälp av ambulans.

Folksamling utanför akuten

Under tumultet har polisen spärrat av utanför akuten på SUS i Malmö. Strax efter dådet samlades en stor grupp utav människor med upp till 100 stycken enligt ögonvittnen. Sjukhuset följde sin vanliga policy att enbart de allra närmaste anhöriga fick besöka de drabbade.


Enligt en besökare på akuten råder det fullt kaos och det är svårt att söka vård.

Under kvällen har polisen cirka tio polisbussar på plats vid akuten.

Polisen har hittat tomhylsor på platsen. Brottsrubriceringen är mordförsök och utredningen har påbörjats med att samla in teknisk bevisning och hålla förhör.

Malmö som stad har varit tungt drabbad de sista månaderna med en stor ökning av bilbränder, skottlossning, kanalknuffning(!), handgranater och bomber.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här