Newsflash!

Enligt GP som är på plats i Bergsjön så sker det just nu gigantiska kravaller som även inkluderar bilbränder. Kravallerna började på onsdagskvällen runt kl 22.00.

Polisen jagar just nu ett ungdomsgäng som ska ha attackerat polis och räddningstjänst med stenar och smällare.

För att se live videon från Facebook använd videon nedan. 

GP Live video från bränderna

Bergsjön i Göteborg kännetecknas som ett utanförskapsområde där sociala problem som kriminaliteten är hög. Bergsjön består utav ett stort antal bostäder som byggdes under miljonprogrammets glada dagar. Då bostadsbristen har varit stor i Göteborg sedan 90-talet så har Bergsjön blivit den förorten dit många nyanlända fått sina första bostäder efter det att de fått PUT. Den stora inflyttningen började under 90-talet efter balkankriget. Att vara Svensk medborgare född i Sverige med två Svenska föräldrar ses verkligen som en minoritet i Bergsjön.

De personer som ikväll har fått sina bilar uppeldade får ut en likvärdig bil om de har helförsäkring.  Självrisken ligger då i snitt på ca 2000kr. För de som enbart har trafikförsäkring kommer inte att bli ersatta då brand inte ingår i försäkringen. Då Bergsjön är ett väldigt fattigt och segregerat område så är sannolikheten stor att de som drabbats endast haft trafik eller halvförsäkring. Då försäkringsbolagen numera har olika premier beroende på vilken adress bilen är skriven på så kostar en helförsäkring för en medelbil skjortan i ett område som Bergsjön. 

Dessa kravallerna måste få ett stopp och det NU!. Dock har regeringen tyvärr inte i höstbudgeten gjort någon större satsning på polisen då över 50% av budgeten och 36. Miljarder vigs åt att bekosta det svenska asylsystemet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här