paul

Sverige kan upprätta en frizon för flyktingar där de ska vara helt självförsörjande. De får i så fall leva och arbeta där, utan att kosta något för svenska skattebetalare. Det föreslår Paul Romer, tillträdande chefsekonom vid Världsbanken.

Nu är Paul Romer aktuell som nyutnämnd chefsekonom vid Världsbanken. Han har inte tillträtt än, utan gör det vid nästa månadsskifte. Paul Romer är noga med vad han har att säga är hans personliga uppfattningar.

Men bara att konstatera att vi har många öar i våra skärgårdar som skulle fungera som “reservat” och man behöver inte stängsla in dessa och på så sätt förstöra miljön än mer.

Men det är i en intervju med DN som han släpper loss sina idéer: – Flyktingfrågan är ett jättelikt problem, men det finns möjliga lösningar. Sverige, som är ett glesbefolkat land, skulle kunna hyra ut ett landområde av Hongkongs storlek. Där kunde man ta emot miljontals människor som får försörja sig själva och inte behöver kosta något.

Länkar inte till DN av förklarliga skäl.

1 KOMMENTAR

  1. Javisst. Och dit kommer alla. Sedan blir det ett bra staket runt allt. …………Och ut släpper man bara de som sköter sig. de andra får lära sig ett år till att laga pannkaka och sätta potatis.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här