Miljöpartiet strikes again!

0
363

Då var det dags igen för en skandal signerad Miljöpartiet. Denna gången är det Awad Hersi, Spånga-Tenstas ordförande i stadsdelsnämnden, som verkar vara en högst ocharmig och lömsk figur. En rad tjänstemän och 9 chefer har sagt upp sig under Hersis tid.

Exempelvis har Hersi lagt sig i enskilda ärenden gällande ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd, har inte lyssnat på sina medarbetare och/eller fryst ut dom. Dessa mådde såklart dåligt under honom. Han har även fifflat med datum på tjänsteutlåtanden alltså dokument som utgör underlag för politiska beslut och tvingade på så sätt kollegor att ljuga. Han har dessutom försökt påverka ett alldeles för högt bidrag till sossarnas Unga Örnar. Han kör en one mans show helt enkelt.

Bengt Porseby, M, rasar och säger: “– Det här är oacceptabelt. Jag har tidigare hört av tjänstemän att de valt att sluta på grund av att Awad har engagerat sig för mycket i deras arbete. Man borde byta ut honom, det är inte värdigt att han sitter kvar.”

Eller som Ole Jörgen Person, viceordförande M, säger:”– Han borde avgå. Det är maktmissbruk att försöka påverka enskilda ärenden. Och det är fullständigt ohållbart att man går in i tjänsteutlåtanden. Anställda i förvaltningen och medborgare måste veta var man har sin politiker”

http://mitti.se/avgangskrav-och-massiv-kritik-mot-tenstas-toppolitiker/?tag=tenstarinkeby

Det anmärkningsvärda i den här soppan är ju att varför man låtit det fortgå? Varför säger så många upp sig istället för att blåsa i visslan så att säga? Den här mannen har ju varit i blåsväder länge, där enligt uppgift, fått en kollega från Stadshuset, att sitta med på nämndmöten där det “flummats ut” och haft cirkuskaraktär enligt Alliansen via Spånga tidning redan 2015. Att det skulle vara ovanligt att partiföreträdare sitter med på dessa möten dementeras givetvis av Miljöpartiets gruppledare Sara Pettigrew som efter kritiken då sa: – “Jag vill inte uttala mig om det. Vi jobbar i Miljöpartiet för att ha ett så starkt styre som möjligt.” Min tolkning är att man har velat ha koll på honom och bevaka hans suspekta beteende även inom partiet redan då. Men valt att inte agera då han har varit populär med 789 kryss i sista valet till kommunfullmäktige. (Vi kan ju begripa varför då han fifflat med försörjningsstöden)

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/efter-kritikstormen-mot-awad-hersi-stadshusets-mp-topp-bevakade-mote-i-spanga-tensta/[email protected]/

Hur kommer det sig att man låter det gå så långt och att inget gjorts tidigare åt den här mannen? Locket på eller låtsas som det regnar-metoden verkar vara Miljöpartiets melodi. Men även oppositionens då jag anser att man inte gjort tillräckligt utan i vanlig ordning sett på alldelse för länge. Kanske även här varit rädda för vad som eventuellt kan gynna SD?

Gissningsvis är Awad Hersi inkvoterad som rasifierad och är helt uppenbart inte kompetent varken för tjänsten eller uppdraget. Nu höjs också rösterna för hans avgång, till och med inom det egna partiet. MEN först när turerna, den obehagliga dramatiken och cirkusen kring honom börjar uppdagas.

Mycket lömskt…

Men som tur är bemöter idag Awad Hersi kritiken med ett klassiskt ” Jag ska ta åt mig av kritiken” Jo man tackar.

http://mitti.se/awad-hersi-jag-tar-till-mig-av-kritiken/?tag=tenstarinkeby

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här