2016-09-26 Uppdaterad

Vi har fått ny information gällande klockans märke dels ifrån läsare men även viralkollen på Metro har uppmärksammat detta i en artikel idag. Artikeln är nu korrigerad.

lofven

Det har länge spekulerats i vilken modell av klocka som vår statsminister bär på armen. På klockforum har det spekulerats i att det antingen är en Patek Philippe Calatrava 5153 som kostar runt 32.000 USD som är lika mycket som ca 275 000 svenska kronor. Man kan ju undra om det nu skulle vara så att en representant  för Socialdemokraterna på statsministerposten verkligen skulle bära en så dyr klocka. Personer har länge sökt svaret för att lösa detta mysterium.

Nu har Viralkollen på Metro funnit svaret på den heliga Graaf.

Klockan han bär går att få för under 1000 kr. 


Metro Viralkollen
“Klockan på bilden togs fram av fackförbundet IAM (International association of machinists and aerospace workers) på 80- eller 90-talet. Statsministern har haft den sen 90-talet. Han äger ingen Patek Philippe som det spekulerats om på sina håll”, skriver Ingela Nilsson, pressekreterare hos Stefan Löfven, i ett mail till Viralgranskaren på Metro.

Skandaler inom Socialdemokraterna

När vi är inne på ämnet dyra klockor och hycklande politiker så kommer nedan ett urval av skandaler inom (S).

Vi undrar hur det känns för Ulla 86 i Sundsvall som inte får kokt potatis för att kommunen och socialnämndens ordförande Malin Larsson (S), där hellre valde att lägga 159 miljoner på konsulter istället för att ställa upp på samhällskontraktet för våra äldre samhällsbyggare, och se till att dessa får vad dom förtjänar för att ha byggt upp, det du och jag nu kan ta del av och som dessa skor sig på bakom din rygg?

sdsvfs-1450091023843-kopia-kopia-kopia

Vi tar en till gammal statsminister Göran Persson som stal för över 2 miljoner från Sagerska palatset och bara betalade 20500 kr för det han tog med sig till sin gård värd 50 miljoner kronor. 50 miljoner? Hur kommer det sig att en av folket ska ha råd med en gård på 50 miljoner när det finns gamlingar som svälter i vårt land?

Denna skandal om Göran Persson torde vara den största skandalen av dem alla, där en sosses snålhet och girighet lyser igenom som en plexiglasruta.

Den  11 oktober 2007 skrev SvD följande:

”Persson köper loss soffor och sängar från Sagerska. Två röda soffor, sex sängar, mattor från sovrum och kök och dessutom lite glas och tallrikar har förre statsministern Göran Persson köpt loss från Sagerska huset. Prislappen hamnade på 20 500 kronor. Regeringskansliets förvaltningsavdelning har fått hjälp av Stockholms auktionsverk för att värdera bohaget. Allt utom sängbottnarna har värderats efter genomsnittliga salupriser.”

Aftonbladet uppgav förvånande något mer:

”När Göran Persson flyttade ut efter valförlusten tog han med sig delar av möblemanget. Han köpte loss två soffor, sex Hästensängar och flera mattor. Nu har nya möbler köpts in och i dagarna levereras de till Sagerska. Exakt vilka möbler det handlar om och var de har köpts in vill Barbro Tegelgård inte berätta. ”Det är väldigt blandat. Vi har avtal för representationsmöbler så det kommer från alla möjliga håll”, säger hon. Hon medger dock att det inte bara handlar om representationsmöbler utan också inredning för privat bruk.”

Vad Göran Persson egentligen ”stal” med sig från Sagerska Palatset till sin privata herrgård var:

  • Den slipade 1700-talskristallen innehållande 24 stycken vackra glas, (sju skilda slag), diverse karaffer, skålar, blomvaser osv – Värde: drygt 500 000 kronor
  • De antika matserviserna i 96 delar – Värde: drygt 100 000 kronor
  • Åtta Hästensängar –  Värde: drygt 60 000 kronor stycket
  • Antika äkta mattor, flertalet i silke från 1700-talet – Värde: drygt 1 000 000 kronor
  • Äldre gobelänger och gardinuppsättningar – Värde: 100 000
  • De unika kända fåtöljerna och sofforna som fungerat i representationssammanhang där mängder av stora statsöverhuvuden nyttjat möblerna – Värde: Högt samlarvärde och nu talar vi inte bara om 10 miljoner kronor längre.

All denna unika och exklusiva inredning packades ihop och transporterades av en flyttfirma, vilken vet vi inte, och i ett lämmeltåg av flyttbilar begav de sig vidare till Göran Perssons mångmiljonsherrgård i bästa flyktingboendestandard och packade upp. För detta betalade Göran Persson till svenska staten den enorma summan: 20 500 kronor. Skandal är bara förnamnet.

Att han sedan även såg till att hans tredje fru, Anitra Linnéa Steen, som han gifte sig med den 6 december 2003 blev en överbetald systembolags-VD förvånade ingen. Steen slutade i maj 2009 som VD för Systembolaget då hon var 60 år fyllda och gick i pension och sedan dess kvitterar ut en pension på minst 1,2 miljoner kronor om året fram till sin, eller Sveriges död. Steen var dessutom Göran Perssons statssekreterare under dennes tid som skolminister och finansminister.

2005 blev ledande socialdemokrater anklagade för bedrägeri och S-partiet skakades av skandalen valfusk – inga större rubriker om det. 2007 blev Steen av med körkortet och fick också betala tretusensexhundra kronor i böter för att samvetslöst kört 80 km i timmen på en 50-sträcka.

I juni 2006 misstänktes statsministerparet och Perssons bror för arbetsmiljöbrott. Åklagare utredde turerna kring Göran Perssons husbygge i Torp i Södermanland (bild). ”Det är ett rent förbiseende”, sa statsminister Persson då statsministerparet inte hade upprättat en arbetsmiljöplan, trots att de i egenskap av byggherrar varit skyldiga att göra det. Göran Persson medgav då oaktsamhet i samband med bygget av gården och slapp därför åtal och kom undan med ett löjligt strafföreläggande.

Göran Persson och Anitra Steen gick även förbi bostadskön och fick en eftertraktad hyresrätt mitt i Stockholm – utan att köa alls. Dåvarande statsministerparet tog gräddfilen rakt in i en lägenhet mitt i Stockholm. Huset ägdes då av börsbolaget Wallenstam och de bekräftade även uppgiften då.

Visst är det underbart att vara en skattebetalare när man läser sådan här?

 

 

Föregående artikelMiljöpartiet strikes again!
Nästa artikelBränder!!
Socialismen är ond, vare sig den är röd, svart eller brun! Är lätt dyslexisk! Jag kastar inte pärlor åt svin! "All Lives Matter"! Har ni problem med personer med starka åsikter och som ofta är politiska och du vet med dig att du är en lättkränkt snöflinga så försvinn. Jag har INGET intresse av att curla dina känslor eller mina tankar, och censurera mina åsikter för din skull.

4 KOMMENTARER

  1. Det är jättekul att ni först ljuger om Löfvens klocka, när detta inte visar sig vara sant så måste ni dra upp andra “skandaler” för att täcka upp för detta. Pinsamt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här