kladmaktsordningen_uppslag_magasin_webb-2

Bryt klädmaktsordningen

En man som klär sig mer kvinnligt klär av sig sin makt och en kvinna som klär sig mer manligt klär på sig den. Är det inte dags att bryta klädmaktsordningen? Se Philip Warkander (doktor i modevetenskap) och Jens Lapidus (advokat och författare) skriver Åhlens på sin sida. https://www.ahlens.se/INTERSHOP/web/WFS/Ahlens-AhlensSE-Site/sv_SE/-/SEK/ViewContent-Start?PageletEntryPointID=20160914_192033
Man undrar ju naturligtvis om dessa tror att makt kommer från kläderna och inte från kompetens idag? Dessa säger att kön är en social konstruktion eller hur? Är då inte sex en social konstruktion då också? Jo naturligtvis. Men jag kommer aldrig att kalla mig könlös eller “HEN”  Om dom vill identifiera sig själva som en skiftnyckel FINE, det bryr jag mig inte ett dugg om (kommer ju bara skaka på skallen åt stollarna) men tvinga inte på andra detta som känner sig bekväma som män och kvinnor. Framförallt så ska dessa inte kräva att ha företräde framför majoriteten.
Var inte detta ett jämlikt samhälle som vi bygger? Trosmarxister och balkongbiologer i alla dessa former tror att bara för att dom gått på Sveriges sämsta skola (Södertörn) Att dessa ska kunna tvinga på folk deras åsikter, att deras åsikter är dom enda som får finnas och håller man inte med så kallar dom en massa epitet och detta ska man bara svälja.. Kallas fascism om jag inte missminner mig. Men fine vill du att jag ska kalla dig “henns” eller “honns” eller “skiftnyckel” så gör jag det. Du kan gärna sätta en stor färgglad skylt prydd med volanger runt halsen, så vi alla ser och inte missar detta, så du inte blir kränkt och springer till “Nyheter 24” och gråter ut om hur fruktansvärt kränkt du blev av “Faust”
skarmklipp-2016-09-21-10-47-39
Passa på nu killar att klä upp er inför middagen med VD:n.
Eller för din anställningsintervju för säljarjobbet eller som chef på ett företag.
skarmklipp-2016-09-21-10-48-26
Kanske en liten rosett för att sätta knorr på allt. Men du bli inte ledsen om du sakta men säkert sätt längst in i ett kontor utan fönster. Eller inte får jobbet du söker som säljare, eller chefsjobbet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här