19 September 2015. Mitt under rådande flyktingkris utförde SVT Nyheter en granskning gällande kompetensen hos de syriska flyktingarna.

Mer än hälften av de syriska flyktingarna har yrken som det finns efterfrågan på.

Det regnar kompetens över Sverige just nu. Studieår, doktorsavhandlingar och tunga examina. Det syns tydligt i arbetsförmedlingen statistik”

Hur blev då verkligheten ? Enligt Migrationsverket så hade vi år 2015 totalt 163.000 individer inskrivna i det svenska asylsystemet. Antalet personer som hade uppgett att de hade ett arbete / inkomst vara 494 / 163.000. Idag år 2016 skyller Magdalena Andersson på att flyktingkrisen kostar otroligt mycket pengar och det är därför Sverige inte kan spara pengar i “högkonjunkturen” där Sverige lånar 600 miljoner per dygn.

Det pratas om att enklare jobb krävs då det visat sig att en majoritet av de individer som anlänt från Syrien är analfabeter och andelen med en högre utbildning låg på 0.3%. Dock kan alla siffror ifrågasättas då 90% av de 163.000 personerna som skrivits in i Svenska asylsystemet saknade giltiga id-handlingar vid ankomst.

Sverige står inför en gigantisk utmaning framöver och lyckas vi som samhälle inte få alla flyktingar i arbete så kommer samhället att bli totalt förändrat. Pensionsåldern har också höjts till 69 år då pengarna räcker inte till att betala ut pensioner vid 65 och merparten av alla flyktingar livnär sig på bidrag och i genomsnitt tar det 7 år innan en flykting kommer i arbete och egen försörjning. Men det är ca 50% av alla som aldrig kommer i ett eget arbete och tvingas leva på Svenska bidrag.

Kompetensregnet vill ingen längre prata om och när vi har sökt SVT Nyheter så undber de att kommentera den gamla nyheten ovan.

Hyckleri när det är som värst!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här